Karinas Blogg
Camillas Blogg
Om oss
Läsarbrev
Vad gör de?
Meny
Oss granntanter emellan
Camilla Thulin & Karina Ericsson Wärn
Main menu
Skip to content
Start
Kvinnor
Karlar
Modenoterat
Skönhet
Mat & Dryck
Resor
Ta hand om
›
Mat & Dryck
Marinerad sill
lördag, 16 december, 2017
av
Lars O Ericsson
Ibland får jag frågan om det inte är något jag saknar i matväg i Paris. Förutom mörat kött som fått hänga så att det blivit nästan svart på ytan, är det ärligt talat inte mycket jag saknar. Kanske i så fall färska Smögenräkor. Men ansjovis eller Kalles kaviar då? brukar man undra. Nej, de kan jag leva utan. Knepigare är det med sill. Inlagd sill, örtsill, krydd- och senapssill, för att nu bara nämna några av de...
Enkel puttanesca
onsdag, 31 maj, 2017
av
Camilla Thulin
Ibland svänger jag ihop en mycket enkel pasta puttanesca. Så här går det till. Jag fräser vitlök, chili och schalottenlök i olivolja på svag värme, hackar några kvisttomater och kör dem i järngrytan där löken och chilin har svettats ett tag. Till det kokar jag fiberpasta, jag gör som Lotta Lundgren säger och smälter samman lite pastavatten och smör som jag häller över pastan när den är klar. Då blir den inte...
Svalkande Sima
tisdag, 3 maj, 2016
av
Oss Granntanter Emellan
Vår kamrat Jan Hietala delar härmed med sig av ett recept på Sima. Finsk mjöd. Traditionen bjuder att man dricker den till Valborg, som redan passerat. Men strunt i det. Så här säger Jan: Sima är en otroligt läskande dryck som passar som aperitif före lunchen, eller till struvor. I mors finska kokbok från 1948 rekommenderas...
Linssoppa
lördag, 6 februari, 2016
av
Camilla Thulin
Linssoppa på röda linser lagar jag titt som tätt. Utöver linser tager man vad man haver av grönsaker. Gör så här: skala grönsakerna, ta en hel eller halv chili, beroende på hur känslig du är. Hacka alla grönsaker i små bitar. Svetta löken, chili och vitlök tillsammans med spiskummin och gurkmeja i en snäll olivolja eller rapsolja, beroende på smak. Låt smakerna puttra in i varandra på svag värme. Min gryta är nog 5...
Dold pärla i Stockholm
lördag, 13 juni, 2015
av
Karina Ericsson Wärn
Operan i Stockholm är förstås inte svår att hitta. Men att Operahuset numera inrymmer terrasser med bar och smårätter som grillad hummer, samt ett brasseri är lite småhemligt. Besökte terrassen en juniafton med väninnan Helena. Gör som vi: Ta stora entrén, glid upp för trapporna, och känn dig som en primadonna. Utsikten är inte heller så pjåkig. Och inte champagnen...
På spaning efter Paul Bocuse
onsdag, 13 maj, 2015
av
Karina Ericsson Wärn
På spaning efter Paul - down and out i den franska gastronomins huvudstad Lyon. Varsågoda, en liten text (okej, rätt läng) som jag 2012 skrev för tidningen Scanorama. Fotade gjorde kamraten Håkan Elofsson, hans bilder återpubliceras dock inte här på sajten. Utan bilderna kommer från lite olika källor, som min egen kamera. Exakt 469 meter ovanför havet, på toppen av Monte Cindre i Lyon ligger L’Ermitage Hôtel...
Hängt Kött
onsdag, 22 april, 2015
av
Lars O Ericsson
Man tackar för förtroendet, att få medverka här på hustrun och granntanten Camillas sajt. Bidrar med en liten text om hängt kött, hämtad ur min bok "Paris är hjärtat och navet". Bonne lecture! Det franska köket har ju länge ansetts vara världens främsta, låt vara i konkurrens med det italienska och det kinesiska. Och mot det finns kanske inte mycket att invända. Grunderna för fransk matlagning är ju nästan synonymt med...
Köksan och kocken
onsdag, 18 mars, 2015
av
Charlotte Birnbaum
Välkommen till en historia om "Köksan–historiens doldis". Om synen på kvinnan i köket och om crossdressing bland kastrullerna. Kung Ludvig XV var, som alla andra mäktiga herrar på 1700-talet, av den bestämda uppfattningen att endast en man kan laga mat värdig en kung. Det sågs som en självklarhet. Men hans älskarinna, Madame Du Barry, var en excentrisk dam som såg saker och ting annorlunda. Hon var själv dotter till en...
Fish Club
onsdag, 19 november, 2014
av
Karina Ericsson Wärn
Varsågoda, ännu en Parisadress, denna gång en en trendig matadress. Smårätter är poppis i Paris just nu. Det vill säga rätter så minimala att för att få ihop en hel måltid, äter man kanske tre … eller fyra små, istället för en förrätt och en varmrätt. Tapas helt enkelt, fast med nya ingredienser. Extra poppis är minirätter baserat på vad havet har att ge. Till detta dricker man helst något fräscht drinkartat,...
Korven vs pastejen!
onsdag, 2 juli, 2014
av
Charlotte Birnbaum
Trevligt att vara tillbaka här hos Oss Granntanter Emellan. Idag tänkte jag dela med mig av berättelsen om den stora striden: korven mot pastejen! Läs och bli hungrig, och fortsatt god sommar. / Charlotte Birnbaum Stekar och filéer har alltid uppfattats som finare än kött som är uppblandat, hackat eller malet – kanske med undantag från vissa glansfulla patéer och terriner. Detta är det öde som korven delar med...
Mat & Dryck
,
Recept
Bönsallad
av
Camilla Thulin
onsdag, 25 juni, 2014
Krog
,
Mat & Dryck
God Parisadress
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 8 juni, 2014
Mat & Dryck
,
Recept
,
Utvalt
Cassoulet
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 1 juni, 2014
Mat & Dryck
,
Recept
Kusin Thomas Recept
av
Oss Granntanter Emellan
söndag, 11 maj, 2014
Mat & Dryck
,
Recept
,
Utvalt
Kusin Thomas recept
av
Oss Granntanter Emellan
söndag, 27 april, 2014
Mat & Dryck
,
Recept
,
Utvalt
Kusin Thomas recept
av
Oss Granntanter Emellan
onsdag, 9 april, 2014
Mat & Dryck
,
Okategoriserade
,
Recept
Stekta grönsaker med fetadipp
av
Camilla Thulin
onsdag, 12 mars, 2014
Frankrike och Paris
,
Krog
,
Mat & Dryck
,
Resor
,
Utvalt
Vivant
av
Karina Ericsson Wärn
onsdag, 22 januari, 2014
Mat & Dryck
,
Recept
Lammfärsbiffar
av
Camilla Thulin
söndag, 19 januari, 2014
Frankrike och Paris
,
Krog
,
Mat & Dryck
,
Resor
,
Utvalt
Wepler
av
Karina Ericsson Wärn
onsdag, 8 januari, 2014
Mat & Dryck
,
Recept
Lite om ingefära
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 22 december, 2013
Mat & Dryck
Bästa gästen
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 8 december, 2013
Frankrike och Paris
,
Krog
,
Mat & Dryck
,
Resor
,
Utvalt
Le Comptoir
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 17 november, 2013
Frankrike och Paris
,
Krog
,
Mat & Dryck
,
Resor
,
Utvalt
Café de la Mairie
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 10 november, 2013
Krog
,
Mat & Dryck
Hermès flotta pool
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 3 november, 2013
Krog
,
Mat & Dryck
Goda Bistroadresser i Paris
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 27 oktober, 2013
Krog
,
Mat & Dryck
,
Utvalt
När bistron kom till Paris
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 13 oktober, 2013
Mat & Dryck
,
Recept
,
Utvalt
Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis
av
Camilla Thulin
onsdag, 4 september, 2013
Mat & Dryck
,
Recept
,
Utvalt
Jan Hietalas goda gurka
av
Oss Granntanter Emellan
lördag, 31 augusti, 2013
Mat & Dryck
,
Recept
,
Utvalt
Den inre resan
av
Charlotte Birnbaum
söndag, 11 augusti, 2013
Mat & Dryck
,
Ta hand om
Hotell Hemma Hos
av
Karina Ericsson Wärn
onsdag, 7 augusti, 2013
Mat & Dryck
,
Smakat
,
Utvalt
Druvskola
av
Amalia Gonzalez Stöckel
söndag, 28 juli, 2013
Mat & Dryck
Svårtuggad kokkonst
av
Charlotte Birnbaum
onsdag, 17 juli, 2013
Mat & Dryck
,
Smakat
Sommarens bästa rosé
av
Amalia Gonzalez Stöckel
söndag, 7 juli, 2013
Mat & Dryck
,
Smakat
Amalia Gonzalez Stöckel
av
Karina Ericsson Wärn
onsdag, 3 juli, 2013
Mat & Dryck
,
Recept
Potatis och mynta
av
Camilla Thulin
söndag, 30 juni, 2013
Mat & Dryck
,
Utvalt
Barock bordsteater
av
Charlotte Birnbaum
onsdag, 19 juni, 2013
Mat & Dryck
,
Recept
Charlotte Birnbaum
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 16 juni, 2013
Mat & Dryck
,
Recept
Sallad med marinerad rödkål
av
Camilla Thulin
söndag, 9 juni, 2013
Karinas Blogg
,
Mat & Dryck
,
Recept
Salsiccasås med pasta
av
Karina Ericsson Wärn
lördag, 25 maj, 2013
Karinas Blogg
,
Mat & Dryck
,
Recept
Grönt och tomatsås
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 19 maj, 2013
Karinas Blogg
,
Mat & Dryck
,
Recept
Äkta Vitello tonnato
av
Karina Ericsson Wärn
söndag, 12 maj, 2013
Karinas Blogg
,
Mat & Dryck
,
Recept
Italiensk kalvstek i Paris
av
Karina Ericsson Wärn
lördag, 11 maj, 2013
Karinas Blogg
,
Mat & Dryck
,
Recept
Saltinbakad fisk
av
Karina Ericsson Wärn
tisdag, 7 maj, 2013
Karinas Blogg
,
Mat & Dryck
,
Recept
Kaningryta
av
Karina Ericsson Wärn
måndag, 6 maj, 2013
Karinas Blogg
,
Mat & Dryck
,
Recept
Tomater & Gösta Ekman
av
Karina Ericsson Wärn
lördag, 20 april, 2013
Karinas Blogg
,
Mat & Dryck
,
Recept
Citronpasta
av
Karina Ericsson Wärn
torsdag, 4 april, 2013
Mat & Dryck
,
Recept
Kycklingrecept
av
Camilla Thulin
söndag, 31 mars, 2013
Mat & Dryck
,
Recept
Filodegslasagne
av
Camilla Thulin
söndag, 3 mars, 2013
Mat & Dryck
,
Recept
Friterad blomkål
av
Camilla Thulin
söndag, 24 februari, 2013
Frankrike och Paris
,
Krog
,
Mat & Dryck
,
Resor
Fyra Parisbistros
av
Karina Ericsson Wärn
onsdag, 2 januari, 2013
Mat & Dryck
,
Recept
,
Utvalt
Cocktailparty
av
Karina Ericsson Wärn
onsdag, 12 december, 2012
Mat & Dryck
,
Recept
4 brutna servetter
av
Karina Ericsson Wärn
onsdag, 5 december, 2012
Frankrike och Paris
,
Karinas Blogg
,
Krog
,
Mat & Dryck
,
Resor
,
Utvalt
Chez George
av
Karina Ericsson Wärn
torsdag, 29 november, 2012
Mat & Dryck
,
Recept
,
Resor
,
Turkiet och Bodrum
,
Utvalt
Turkisk buffé
av
Camilla Thulin
söndag, 4 november, 2012
Mat & Dryck
,
Recept
Camillas lingonparfait
av
Camilla Thulin
måndag, 27 augusti, 2012
Mat & Dryck
,
Recept
Söndagsbrunch
av
Karina Ericsson Wärn
torsdag, 23 augusti, 2012
Frankrike och Paris
,
Krog
,
Mat & Dryck
,
Resor
,
Utvalt
Paristapas
av
Karina Ericsson Wärn
tisdag, 21 augusti, 2012
Copyright © 2011-2024
Camilla Thulin och Karina Ericsson Wärn - Granntanter HB
. Alla rättigheter reserverade.
Site av Kidkie
Till toppen
Kategorier
Camillas Blogg
Karinas Blogg
Utvalt
Kvinnor
Modenoterat
Mat & Dryck
Skönhet
Resor