Tur å retur till 13e

lördag, 16 april, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Igår kväll gjorde vi en utflykt till ett av mina favoritkvarter i Paris. Chinatown i 13e arr. Vi åt vansinnigt gott, som alltid. Jag började som vanligt med dim sum men provade på en ny rätt: tofu med torkad fisk och kyckling. Ingen skönhet, men vilken arom! Det blir repris på den.  

  

  
  
  

Kommentera

På distans

fredag, 15 april, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Vissa arbetsuppgifter går verkligen hur bra som helst att sköta på distans. Idag pillrar jag med översättningar, presstexter och kortektur, lätt som en plätt går det. Mejlar hit och dit, och tar däremellan pauser för hundpromenader och matshopping.

  

Kommentera

Maken slår till

onsdag, 13 april, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Igår anlände maken och jag till Paris. Tillsammans. Ovanligt. Och trevligt! Vi slank direkt in hos grannen för middag, krogen Les Racines. Idag har allt handlat om praktiska jobbsaker, från transport av Makode Lindes utställning till deadlines för olika utställare. Allt har gått att hantera via ett 30-tal mejl. Häpp. Lite shopping har hunnits med också. Det var maken som slog till. På en vackert blå linnekostym med väst – och med två par byxor. Det senare är väldigt viktigt att tänka på vid kostymköp då byxorna slits mer än en kavaj, samt behöver tvättas oftare än kavajen. Själv var jag som vanligt klädd i pyjamas, men med kamouflerande kappa ovanpå. Nu dricker jag Kir i väntan på att maken ska laga sjötunga. Livet är hårt.

  
   
    
   
  

Kommentera

Mot Paris med …

tisdag, 12 april, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Mot Paris med en gris. Nu stundar några franska arbetsdagar fyllda med research inför utställningen Biocouture. 

  

Kommentera

Middag på …

söndag, 10 april, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Idag blir det middag på vad som finns hemma. Till förrätt en charkuteritallrik, till huvudrätt pasta och slutligen ost. Pastan får en sås gjord på finhackad vitlök som mjukas upp i olivolja tillsammans med chili och sardeller. I med en burk tomatkross och en nypa socker samt svartpeppar. Putttra ihop. På slutet har jag i svarta urkärnade oliver och kapris. Toppar med lite basilika vid serveringen.

  
   
 

Kommentera