Loppisen förstås

söndag, 1 maj, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Eftersom det är söndag, och helt underbart väder, blev det en tur till loppisen vid Porte des Vanves. Köpte dock inget, inte ens en hund. Att kika på prylarna och människorna är hela (gratis)nöjet.

   
 

Kommentera

Salut Paris

lördag, 30 april, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Tog pendlarflighten till Paris igår kväll, och välkomnades av maken med en middag. Wienerschnitzel följt av en citronsurprise till dessert. Mums. Idag är det så trist väder att bortsett från någon hundpromenad och matshopping så är det inomhus som gäller. Till middag tänker jag göra en kyckling i ugnen, uppklippt och utplattad, lagd på massor av tunna apelsin- och citronskivor samt insmord med apelsinsaft/honung/färsk vitlök/soja/salt/peppar. Serveras med en sallad på haricot-vertes och rödlök.

  
  
  

Kommentera

Håller färgen

fredag, 29 april, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Måleriet i verkstaden på Kulturhuset Stadsteatern har målat upp ett färgprov till vår utställning Mode i sju akter. Vi har medvetet valt två rätt så horribla kulörer som vi hoppas klarar av att bilda en tydlig fond till allt som skall visas från Beckmans Designhögskola, Konstfack, Handarbetets Vänner och finska Juni. Har vi valt rätt?

  

   
 

Kommentera

Gröna plättar

måndag, 25 april, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Igår lämnade jag inte hemmet överhuvudtaget. Rätt märkligt känsla, att inte gå ut alls. Lagade mat på vad som fanns. Det blev gröna plättar! Rev en zucchini, saltade. Lät stå. Pressade sedan ur dess vätska genom en sil. Rev två morötter och en potatis. Strödde över lite bovetemjöl. Saltade, pepprade. I med ett ägg. Lät stå en liten stund. Stekte plättarn i olivolja, serverade med en liten skiva getost samt turkisk youghurt med en gnutta honung i. Blev gott. Eftermiddagen ägnades åt klädvård …

   
   

Kommentera