Som bekant slängs extremt lite i matväg hemma hos oss. Till och med skalkarna från makens goda surdegsbröd sparas. Idag skars de ner till skivor, stoppades i plåstpåse tillsammans med torkad rosmarin, en vitlöksklyfta skuren i två bitar och en rejäl skvätt olivolja. Skakar om, och sedan in med påsen i frysen. På onsdag, när det vankas middagsgäster, kommer de plockas fram igen, stekas och toppas med något lämpligt för att sedan serveras till ett glas bubbel. Efter denna stora köksinsats av avverkade jag ett telefonmöte, i horisontalt läge.
Ledningsgrupp
Matlåda
I möjligaste mån undviker jag att gå ut och äta lunch när jag arbetar. Och det av flera anledningar: svårt att få valuta för pengarna, lunchställen tenderar att vara slamriga och stressiga, utelunchen tar för lång tid. På Kulturhuset Stadsteatern har vi tillgång till egna kök och långbord att äta vid, så jag försöker ta med mig matlåda. Ibland får gårdagens rester följa med, sommartid räcker det med fil och müsli – och det händer att jag åker buss till jobbet med ett kokt ägg i fickan. Idag förbereder jag lunch till måndag + tisdag. Basen blir en couscoussallad med zucchini och rödlök. På måndagen kommer den få sällskap av ett par skivor rökt lax som blev över från dagens lunch. På tisdag är planen att addera en god tomat och ett kokt ägg. Allt det gröna samt ägg kommer från Bondens marknad på Katarina Bangata som jag besökte i lördags. Bästa adressen för närodlat och närvärpt. Köpte blommor också, som vi ”glömde” att ta med hem till den andra granntanten och grannfarbrorn igår. Nåja, de fick annat trevligt.
Kommentera