Hair

torsdag, 18 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Bild från Nordiska Museet

Hår låter….liksom otrevligt. Hair låter roligare. Nåja, granntanten är just nu och inviger utställningen HÅR på Nordiska Museet. Den skall jag titta på vid tillfälle. Bland annat skall där finnas en ask med sparat könshår från 1970-talet. Gulp. Nej, ikväll stannar jag hemma, och tvättar håret.

Kommentera

Hej analfabet!

torsdag, 18 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

På simhallen imorse hörde jag en mamma skryta om sin lilla telning som hade lärt sig skriva sitt eget namn. På datorns tangenter. Med penna och papper kunde guldgossen dock inte stava till Sven, eller vad han nu hette. Philip kanske. Är inte det lite sorgligt. Till och med farligt kanske. Såg någon bild häromdagen på en dagisgrupp där alla satt och bankade på varsin läsplatta. Motoriken mellan hand och hjärna måste väl vara otroligt viktig för vår utveckling. Eller? Framöver kanske människosläktet är motoriska analfabeter, oförmögna att kunna forma bokstäver och ord med egna handen.

Kommentera

Favoriter

torsdag, 18 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Som upphovskvinna till en Skönhetsbibel får jag ofta frågor om produkter. I ett tidigare inlägg skrev jag om hur jag gör min egen ögonsminkborttagning, av olivolja och vatten. I övrigt är jag sedan femton år stammis hos hälsokostens hylla med Weledaprodukter. Ett märke som blivit otroligt populärt, och som har en intressant historik. Den skall jag någon dag berätta. I övrigt använder jag alldeles för dyra men effektiva dermalogica. Särskilt deras fuktdroppar i liten flaska är ett måste.

20121018-083424.jpg

20121018-083442.jpg

Kommentera

Fisk

onsdag, 17 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Kvällens middag. Två seabream firrar. Hela Muttitomater, persilja, timjan, vitlök, citron, chili, olivolja, vitt vin. Skjuts in i ugnen, 200 grader. Klart efter cirka 35 minuter.

20121017-174609.jpg

20121017-174627.jpg

20121017-174643.jpg

20121017-174654.jpg

Kommentera

Matskurkar

onsdag, 17 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

 

I dagens SvD kan man läsa en lång välskriven artikel om tomatplockarna i Italien. Läs den! Artikeln beskriver vidriga arbetsförhållanden och löner ingen kan klara sig på. Det är rena rama slaveriverksamheten som bedrivs. Idag. År 2012. Igår kunde vi läsa larmrapporter om fläskfilé som med hjälp av (farlig) färg klätts ut till sin dyrare släkting oxfilé. Vidrigt. Och farligt. Oxfilé äts ju gärna både rosa och blodig, medan fläsk kan rymma otrevligheter, och därför inte skall ätas nästan rå. Väljer man av religiösa skäl bort fläsk, vill man ju också verkligen vara säker på att det inte är en gris man har med sig hem i matpåsen. Skandal. Vad kan vi konsumenter göra för att sätta stopp för slaveri och fusk? Finns det någon konsumentmakt att tala om? Och nu när jag skall gå och handla, vilka tomater kan jag köpa med rent samvete?

Kommentera