Afton i Paris

lördag, 20 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Slängde in väskan och begav mig omedelbums till en av mina Parisfavoriter. Koreanska krogen Wabosso på 6 rue des Ciseauxi 6e. Ikväll var det smockfullt med konstfolk, då FIAC pågår som bäst. Konstmässan. Efter middagen blev det en kvällspromenad i regnet i hemmakvarteret.

20121020-214210.jpg

20121020-214226.jpg

20121020-214243.jpg

20121020-214301.jpg

20121020-214313.jpg

20121020-214326.jpg

20121020-214337.jpg

20121020-214347.jpg

Kommentera

Goda Grannar

lördag, 20 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Huset på Götgatsbacken i Stockholm är fullt av goda grannar. En av de är sångstjärnan Sean Kelly. Här på väg till Folkets Hus med Erik för att prata om sång och hälsa. Och sjunga förstås. Ligger man och vrider sig mitt i natten, och inte kan sova, kan man alltid knacka på hos Sean som då bjuder på kyld champagne. Mycket trevligt. En annan god granne är ”Walter Matthau”. Han tar hand om hundar som farit illa. Just nu är han husse åt Chip, som fått ett nytt liv. När Chip kom var han så rädd för lilla Kim att han kissade på sig. Nu är de bästisar.

20121020-112408.jpg

20121020-112419.jpg

Kommentera

Pass

lördag, 20 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Snart dags för Parisflighten. Kim svansar omkring och väntar på de förlösande orden: du ska få följa med! Kim är sju år, och har flugit med mig kors och tvärs över Europa. Faktum är att jag valde hund efter flygbolagens regler om PETC, det vill säga ”Pet in Cabin”. Är de för stora och tunga måste de resa i låda i lastutrymmet. En för många vovvar traumatisk upplevelse. Kim är liten och lätt, och får därmed sitta i väska i kabinen mellan mina fötter. Eget pass har han förstås, det är ett krav. Det visar jag upp i tullen när jag anländer till Sverige. Tullen kollar att rabiesvaccinet är giltigt, och att pass och vovve stämmer överens.

20121020-095250.jpg

Kommentera

Nej tack

fredag, 19 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Hemma hos oss säger vi nej tack till hel- och halvfabrikat, i den mån det går.
Ikväll serveras kalvtunga med lite grönt. Till det en majonnäs. Hemmasvängd förstås. Det blir godast så, och så slipper vi alla E14588 osv. Hemligheten bakom en bra majonnäs är att ALLT måste vara rumstempererat. Vispa ihop 2 äggulor med 1 msk vitvinsvinäger och 1 tsk dijonsenap. Addera 2 dl rapsolja, i fin stråle, nästan droppvis. Vispa hela tiden. Smaksätt med salt och peppar samt dragon. Mums.

20121019-172608.jpg

Kommentera

Såpa och sopor

fredag, 19 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Idag står storstädning på programmet. Maken får alltid den högljudda dammsugaren på sin lott. Medan jag tar hand om våttorkandet och gnuggandet. Jag tycker det är urtrist att städa, men det måste ju göras. Enda positiva i det hela är doften av såpa.

20121019-094242.jpg

Kommentera