Blev uppmärksammad av en läsare på att det finns en tidning som heter Veteranen. Namnet ger en tydlig vink om vem man ser som sin målgrupp. Jag hör inte till den (ännu), men det här numret skall jag köpa, då det innehåller en intervju med Margò Fallai apropå min biografi om henne. Intervjun är skriven av skarpa Kerstin Sedvalsson, och det makalöst snygga omslagsfotot är taget av Louise Billgert. Biografin kan du klicka hem här på vår sida.
Råkade säga ”husse kommer”. Sedan en timme sitter därför Kim helt orörlig i hallen och väntar på att just detta skall inträffa. I skrivande stund är det över en timme kvar till husses Parisflight landar.
Läser i Resumé att: Bonnier Tidskrifter storsatsar på läsarresor. Samarbeten med researrangörer är en lönsam affär för Bonnier Tidsskrifter, både ur varumärkessynpunkt och i ekonomiska syften. Att det stärker relationen till läsarna är också en viktig del. Med sin höga räckvidd och breda utbud är Bonnier en attraktiv samarbetsparter.
– Vi började redan 2011 och har haft en positiv utveckling vilket gör att vi successivt ökat antalet resor, sägerCarola Faulkner, med titeln Affärschef marknad på Bonnier Tidskrifter.
Intressant säger jag. Blev ombedd att prata på en läsarresa i Paris. Arvode: skulle få sälja mina egna böcker. Sedan ombads jag komma med restaurangtips. Ännu lite senare att ”hjälpa till” med tips på folk läsarna skulle kunna träffa i Paris. När jag bad om betalt för min ”hjälpinsats” fanns det ingen budget. Då drog jag mig ur helt och hållet. Fick då höra att jag var illojal. Det hela slutade med att läsarresan ställdes in. Om resorna genomförs på typ ovan ”obetalda” premisser, förstår jag att det är en lönsam affär för Bonnier Tidskrifter.
Usch vilket väder. Dags för lite tröstmat. Ikväll blir det en vegetarisk risotto gjord så här:
Lägg torkad svamp i blöt, i vin eller grönsaksbuljong.
Tärna ett par morötter smått, stek tärningarna mjuka i olivolja. Salta lätt. Ha över lite finhackad vitlök och någon örtkrydda. Ställ åt sidan.
Finhacka en eller två gula lökar. Stek mjuka i olivolja tillsammans med ett par dl risottoris (carnaroli blev det idag).
Häll sedan på vätska, en deciliter i taget. Rör. Addera ny vätska när den tidigare nästan kokat in. Växla mellan vitt vin och grönsaksbuljong. Rör, rör, rör.
Häll av svampspadet i risottoriset. Stek svampen. Häll svampen i risotton. Ta vara på smakerna i stekpannan, vispa ur den med buljong som du sedan häller i risotton.
Häll i morötterna.
Tillsätt vätska. Rör. Tillsätt vätska. Osv.
När risottoriset känns klart öser du i en dl buljong till och rör ner ett par nävar parmesan. Smaka av.
Kommentera