Luxembourg runt

onsdag, 8 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Kvällspromenad med maken och Kim. Luxembourgträdgården runt igen. Och ett litet stopp Chez Rostand.20130508-214615.jpg20130508-214627.jpg20130508-214655.jpg

20130508-214722.jpg

20130508-214739.jpg

20130508-214748.jpg

20130508-214638.jpg

Kommentera

Huset Chanel

onsdag, 8 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Nästa vecka skall jag göra ett jobb hos huset Chanel. Att komma oförberedd är det värsta man kan göra. Mitt modebibliotek innehåller (förstås) en hel del Chanel-litteratur. Kommer ägna hela dagen åt avdammning av både böcker och kunskaper. Lunchar över böckerna. Omelett, grönsallad och en liten yoplait.

20130508-104829.jpg

20130508-104735.jpg

20130508-105749.jpg

20130508-104728.jpg

20130508-124807.jpg

Kommentera

Kriget finito

tisdag, 7 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Den 8 maj firas med dunder och brak årsdagen av andra världskrigets slut. Blommor i trikolorens färger sätts ut vid alla platser där någon mördats av nazisterna, flaggor hissas. Vi är redo. De gamla bilderna kommer från paris.fr och visar Paris under ockupationen.

20130507-203149.jpg

20130507-203200.jpg

Kommentera

Saltinbakad fisk

tisdag, 7 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Maken lagar saltimbakad fisk. En bar på ca 8hg (dvs havsaborre). Fisken saltas och peppras på in och utsidan. Citron droppas också inuti och utanpå. Vispa sedan 2 äggvitor stela. Blanda äggvitan med 1kg grovt salt. Bred ut ett täcke av saltsmeten i ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå. Täck den runtom med saltgeggan. Skjuts in i 200 graders ugn i 35 minuter. Serveras med grönsallad. Mums. All arom bevaras, smaken blir verkligen fyllig. Det går förstås lika bra med selleri (gös). Vi har vitt ekologiskt vin i glasen.

20130507-181905.jpg

20130507-181917.jpg

20130507-181926.jpg

20130507-184343.jpg

20130507-184544.jpg

20130507-184709.jpg

Kommentera

Fel i Paris

tisdag, 7 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Föreslog maken en tur till konstpalatset Palais de Tokyo på andra sidan Seine. Det skulle jag inte gjort. Först vägrade busschauffören på 63:an att köra hela vägen. Alla slängdes utan förklaring av på boulevard Saint Germain. Jävla idiot, skrek en flott 85-årig dam till chauffören. Det hjälpte ej. Det blev Metro med evighetslånga byten. Väl framme var Palais de Tokyo stängt. Öppet alla dagar utom tisdagar. Innan vi åkte frågade maken om jag verkligen kollat öppettiderna. Absolut, svarade jag. För det hade jag. Men det blev ju fel ändå. Nu var vi inte bara sura, utan också hungriga. Hemresan gick inte bättre. Bussen helt inställd. Mikrostrejk? Det blev Metro igen, med två byten. Den enda som höll humöret uppe var Kim.

20130507-143221.jpg

20130507-143228.jpg

20130507-143236.jpg

20130507-143245.jpg

Kommentera