Omodernt i Göteborg

måndag, 13 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Modern? Skulle inte tro det. Klubben i Göteborg är öppen enbart för män. Omodernt kallar jag det.

”Despite its age the Royal Bachelors’ Club is modern both in organisation and in its operation thus being well prepared to face the new century while preserving its tradition for the benefit of future generations.”

 

Kommentera

Spiksoppa

måndag, 13 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Lunchen blev verkligen ”koka soppa på en spik”. Ingredienser: kalvspad från lördagens kalvstek, kalvrester tärnat smått, vårlök. Gott och lagom!

20130513-115123.jpg

Kommentera

Arbetsdag i Paris

måndag, 13 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Alla helgdagar är (äntligen) förbi. Här var ju också årsminnesdagen av andra världskrigets slut en helgdag, så det har mest varit söndag hela veckan, de senaste veckorna. Nu gör normaliteten entré igen. På Kims korta morgonluftning stod vi en stund och tittade på alla skolbarn med sina stora skolväskor. Mot jobbet!

20130513-085930.jpg

20130513-090032.jpg

20130513-090100.jpg

Kommentera

Äkta Vitello tonnato

söndag, 12 maj, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Jag slänger aldrig mat. Kokar gärna soppa på en spik. Gårdagens urgoda kalvstek blir dagens middag, i form av Vitello Tonnato. Maken får skära steken tunt, liksom droppa i oljan när jag slår en majonnäs. Hemmagjord majonnäs gör man på nolltid, hemligheten är att alla ingredienser måste vara rumsvarma. Rör ihop 2 äggulor+ 1 msk vinäger + 1 tsk dijonsenap. Vispa i 2.5 dl olja (eller mindre) DROPPVIS. Vispa hela tiden. Klart. Smaka av med salt och peppar. Såsen ovanpå den tunt skurna kalvsteken består av: tonfisk på burk, mosade sardeller, kalvspad, majonnäs, salt och peppar. Dekorera med kapris och citron. Voila!20130512-133154.jpg

20130512-133234.jpg

20130512-133251.jpg

20130512-182629.jpg

20130512-182638.jpg

20130512-182651.jpg

Kommentera