Bonnläppar & gubbstruttar

söndag, 16 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

”Det hade varit otroligt mycket lättare för oss om näringslivets ledare hade en hög kulturell bildning” säger operasångaren Anna Larsson i dagens SvD. Så sant. I samma tidning kan vi sedan se hur Lars Nittve skapar ett nytt konstmuseum i Hong Kong, till sin hjälp har han en annan man, Tobias Berger.
I första delen ställs följande fråga: är jämställdhetsfrågan på väg att göra politisk comeback? Suck. Vi lever i ett gubbvälde befolkat av bonnläppar. Hjälp!

20130616-103626.jpg

20130616-103709.jpg

20130616-103838.jpg

Kommentera

Enkel tomatpasta

lördag, 15 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Ikväll blir det hemmamiddag. Väninnan Helena tittar över och jag tager vad jag haver. Fräser färska tomater i olivolja, har skurit tomaterna i oregelbundna bitar. Saltar och pepprar, har i lite torkade chiliflingor och några nypor råsocker. Fräser vidare. Stänker över vitvinsvinäger och pressar mängder med vitlök i det hela. Adderar några matskedar tomatpuré. Fräser och tillsätter ett halvt glas vatten. Spaghettin tas av plattan innan den är al dente, får rinna av, hälls i pannan med tomatsåsen och får koka klart där. Har sparat lite av pastavattnet att späda med om det behövs. Mums. Lyxen: jordgubbar och champagne.

20130615-182418.jpg

20130615-182453.jpg

20130615-182631.jpg

20130615-184245.jpg

20130615-184252.jpg

20130615-185118.jpg

Kommentera

Hittat juvelerna!

lördag, 15 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Då och då är jag och arbetar hos olika flotta juvelerarhus. Och får med mig lite olika saker hem (tyvärr aldrig något som gnistrar, men ni ser på bilden längst ned att jag gjort mina försök….). I mina gömmor hittade jag denna gamla bild som faktiskt är tiaran som prinsessan Victoria bar på det där bröllopet häromdagen. Tiaran har Victoria ärvt efter prinsessan Lilian. Tiaran är skapad av juveleraren Boucheron, vid Place Vendôme i Paris, och det redan 1890. Som många vackra juvelarbeten är den möjlig att använda på flera sätt, som tiara eller halsband.

 

 

Kommentera

Packar och plockar

lördag, 15 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Struntade i att följe med Anders di Marco och Anna Holtblad på Jean Paul Gaultier partyt. Behövde vara hemma och återhämta mig lite efter allt studentfirande. Åt istället god middag med maken, och så fick vi besök av lagotton Aslan. Idag åker maken hem till Paris, jag flaxar iväg på måndag. Den här dagen kommer att ägnas åt plock, packning och planering. Igår kväll ringde för övrigt en gammal bekant, och tillika namnkunnig designer hos ett franskt flott modehus med högkvarter på Rue Francoise 1ere i Paris – vi skall ses över ett gemensamt jobb om någon liten vecka. Det måste förberedas minutiöst, dags att läsa på och göra research, igen.

20130615-095024.jpg

20130615-095034.jpg

Kommentera

Fisk på italienska

fredag, 14 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Det blir fisk till middag. De halverade tomaterna har först ugnsbakats i ugnen på ca 120 grader i en dryg timme, kryddade med salt, peppar, timjan och några korn råsocker. När tomaterna ser trevliga ut tas formen ut ur ugnen. Jag har lyft ut några tomater så att en torskfilé får plats, även den saltad och pepprad samt försedd med någon citronskiva. Tillbaka med tomaterna. I med en bottenskyla vätska bestående av vitt vin och fiskbuljong. Skjuts in i ugnen som nu höjts till 180 grader, klart efter 20 minuter. Serveras med bröd och sallad. Melon till dessert.

20130614-171534.jpg

20130614-184604.jpg

20130614-184620.jpg

Kommentera