Söndag lika med loppis

söndag, 23 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Söndagarna följer sitt givna mönster, det vill säga: vi tar buss 58 till loppisen vid Porte des Vanves. Hit skall vi för övrigt åka med våra Parisresenärer i september. Vad kan vi göra för fynd idag månntro?

 

Kommentera

Kim tar sovmorgon

lördag, 22 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Alltså, Kim är så morgontrött. Man får bära ut honom till första morgonrundan, som verkligen inte blir särskilt lång.

Kommentera

Moret-sur-Loing

fredag, 21 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Moret-sur-Loing är en liten pittoresk ort en knapp timmes tågresa från Gare de Lyon, och ett annat kärt utflyktsmål. Här blir man katapultad bakåt i tiden. I Moret-sur-Loing bodde och verkade den käna impressionisten Alfred Sisley, då inget museum rests över honom här, är den lilla orten helt och hållet befriad från busslaster med turister, vilket i sig är befriande, och gör staden till en liten pärla värd en omväg.

Kommentera

Parc de Sceaux

torsdag, 20 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Vårt favoritmål för utflykter är Parc de Sceaux strax utanför Paris innerstad. För oss som bor vid Luxembourgträdgården tar vi oss lätt som en plätt till den vackra parken med RER-tåget, en resa på en knapp halvtimme. Sedan följer en promenad genom burgna villaområden. Kim tycker så mycket om att komma hit att han får glädjefnatt, och vi också för den delen.

Kommentera

Vongole

onsdag, 19 juni, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Igår kväll blev det en italiensk middag rakt igenom. Först en fördrink: Apero med tonic och en apelsinskiva. Sedan pasta med vongole, dvs små musslor. Efter det lite gorgonzola, och slutligen Canucci, en liten dolce. Vongolen gör du så här: fräs lite tunt skivad vitlök och färsk röd chili i en panna, addera 2 dl fiskfond och 1 dl vitt vin. Salta, peppra. Reducera en stund, dvs låt koka ihop. Var försiktig med saltet dock, buljongen kan vara tillräckligt salt. Koka pastan nästan klar, spara lite pastavatten vid sidan av. Häll av pastan. Koka de tvättade små musslorna i den reducerade fonden. Locket skall på. Vongolen är klara när de öppnar sig. I med pastan, låt allt puttra ihop. Späd med pastavatten om det behövs. Klart att servera!

20130619-090319.jpg

20130619-090335.jpg

20130619-090344.jpg

20130619-090352.jpg

20130619-090401.jpg

20130619-090408.jpg

20130619-090327.jpg

Kommentera