Kim äter (förstås) specialfoder. Det köps hos en veterinärbutik nedåt Montparnasse, på en gata som bland annat Hemingway bott på. Idag har vi promenerat dit för att fylla på förråden. På vägen hem gick vi genom Luxembourgträdgården, vars östra del tillåter hundar.
Ugnsbakad bar
I detta hushåll slängs inget ätbart. Ett par ensamma selleristjälkar skivad därför tunt, får citron och olivolja över sig, salt, riven parmesan, och till sist ett moln grovmalen svartpeppar. Salladen klar! Till huvudrätt blir det ugnsbakad bar. Den är fylld med citron och fänkål. Salta och peppra. Lägg i form, häll över olivolja och lite vitt vin. I med ett gäng små tomater, halvera dem gärna, eller skär ett litet kryss i dem. Tomaterna steks FÖRST lite lätt, med en gnutta socker på, de blir godare då. sedan skjuts in i ugnen på 180 grader i cirkus 30 minuter. Till dessert blir det körsbär. Viola! A la table.
Förbereder hösten
30 grader i Paris, och jag tänker på höstkläder. Planerar alltid min garderob noga. Plagg och accessoarer måste passa ihop. Gillar att ha få kläder, men som går att kombinera. Till i höst tänker jag låta sy upp en kjol (eller två) efter egen skiss. En modell med vidd och ordentlig längd, och med fickor förstås. funderar på marint eller vinrött. Ett par sköna skodon måste införskaffas. Ett par svarta brogues? Sedan behöver jag nog bara lägga till en liten ulltröja med 3/4 ärm i svart, ett antal strumpbyxor från Wolford, och lite nya underkläder. Klart.
Kommentera