Dagens post

fredag, 19 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Som gammal jurymedlem blir man inbjuden till Guldnappen varje år. Trevligt. Jag går dit i min svarta kaftan tillsammans med granntanten.

20130719-111834.jpg

Kommentera

Citronkyckling och couscous-sallad

torsdag, 18 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Var tvungen att tänka ut ett sätt att ta reda på all persilja. Den fick bli ingrediens i sallad med finhackade tomater och couscous (tillagas enligt paketet). Kryddas med salt, peppar, rivet citronskal och olivolja. I övrigt: stekta överdelar av kycklinglår som får sjuda i lite vitt vin tillsammans med confiterade citroner och vitlök, kryddat med salt, peppar och spiskummin. .Poff. Till dessert: jordgubbskaka av maken.

20130718-181546.jpg

20130718-181554.jpg

20130718-181603.jpg

20130718-182236.jpg

20130718-183115.jpg

20130718-194346.jpg

Kommentera

Sopstrejk och påkörd hund

torsdag, 18 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Nu på morgonen stack vi iväg till tygdisktriktet i Montmartre, precis nedanför Sacre-Coeur. Vi behövde nya lakan. I de här kvarteren får man sicksacka sig fram mellan turister i för små shorts och välklädda ficktjuvar. Passerade en av mina favoritbutiker som är specialiserad på antika parfymflakonger. Apropå doft kommer den snart inte bli så trevlig. Det är sopstrejk från och med idag, och 30 grader. Fransmännen vet precis när det är som bäst med en liten strejk. Hemma i 6e igen hördes ett fruktansvärt tjut på Rue Bonaparte. En hund som blivit påkörd. Hund och matte skrek ikapp. Massor av folk samlades. Vi skyndade därifrån då Kim förstås blev hur orolig som helst av att höra en hundkamrats skrik. Det var fruktansvärt. Hur det slutade har vi ingen aning om. Nu är vi hemma och lugnar ner oss.

20130718-131618.jpg

20130718-131626.jpg

20130718-131633.jpg

20130718-131645.jpg

20130718-131653.jpg

20130718-131701.jpg

20130718-131707.jpg

Kommentera

Yvonne på slottsresa!

torsdag, 18 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Godmorgon! Och ett särskilt godmorgon till Yvonne som vill hänga med till Yxtaholm. Du är varmt välkommen! Tyvärr studsar granntanternas mejl till dig bara tillbaka …därför meddelar jag dig så här. Kanske din mejlbox är full? Jag provar att mejla dig igen framåt aftonen om det ena och det andra. Och alla ni andra kära läsare: nu finns det EN plats kvar till Yxtaholm. Vi fick ett par avbokningar häromdagen. En läsare hade huxflux blivit bjuden till New York, mycket flott. Och en annan fick inte ihop almanackan, ett bekant fenomen.

Kommentera

Rognon de veau

onsdag, 17 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Maken lagar i afton Rognon de veau a la Dijonnaise (ja, det skall vara en släng över ”a” men den som finns i Iphonen lutar åt fel håll, grrrr) enligt Paul Bocuse.
1 schalottenlök, finhackad, mjukas upp i en klick smör. Får ej brynas. När löken är mjuk, i med njurbitarna – och nu skall det brynas. Salta å peppra. När det är klart: häll på ett litet glas Calvados. Tutta på. Dvs flambera. När elden slocknat, i med 4 msk tjock crème fraîche (till två njurar) låt gifta sig. Ha i 1 msk senap och en msk Calvados (konjak fungerar också). När senapen gjort entré får rätten EJ koka. Dra av från plattan. Garnera med persilja, servera ris till. Och vin helst.

20130717-182657.jpg

20130717-182707.jpg

20130717-182735.jpg

20130717-183321.jpg

20130717-183702.jpg

20130717-184015.jpg

Kommentera