Loppis

söndag, 21 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Söndag lika med loppis. Tar buss 58 till Porte de Vanves. Återvänder hem tomhänt. Rätt skönt.

20130721-114841.jpg

20130721-114853.jpg

20130721-114901.jpg

20130721-114910.jpg

20130721-114917.jpg

20130721-114925.jpg

20130721-114935.jpg

20130721-114943.jpg

20130721-114950.jpg

Kommentera

Gazpacho

lördag, 20 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Puh vad varmt det är. Vi svalkar oss med en kall middag. Gazpacho och charkuterier, persika till dessert. Gazpacho gör du så här (2 pers cirka):
skala och finhacka en gurka, finhacka fyra tomater och en paprika, finhacka 1/2 färsk chili (kolla styrkan, min gröna var så mild att hela åkte med), grovhacka 3 vitlöksklyftor. Mixa allt. Salta, peppra, rör i olivolja och vitvinsvinäger (någon matsked). Tillsätt kallt vatten tills du får lagom konsistens. Smaka av. Min gazpacho kändes för klen, så jag adderade en schalottenlök och lite mer vinäger. Perfekt! Får sedan stå i kylen och gifta ihop sig tills det blir dags att dinera.

20130720-181008.jpg

20130720-181015.jpg

20130720-185844.jpg

20130720-185851.jpg

Kommentera

Paris plages

lördag, 20 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Innan dagshettan slår till med full kraft tar vi en promenad längs med Seine och Paris Plage. Underbart stilla innan alla vaknat. Nu åter till arbetsbordet och tangenterna, ämnet för veckan: vintermode anno 1889.

20130720-115013.jpg

20130720-115022.jpg

20130720-115046.jpg

20130720-115057.jpg

20130720-115106.jpg

20130720-115112.jpg

Kommentera

Morgonsvalka

lördag, 20 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Idag skall det bli plus 32. Om ytterligare några dagar plus 35. Det gäller att njuta av morgonsvalkan. Hos grannen, teatern Odéon, är det alltid skönt tempererat i de fina arkaderna.

20130720-082553.jpg

20130720-082546.jpg

20130720-082605.jpg

20130720-082612.jpg

Kommentera

Buttes aux Cailles

fredag, 19 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Vi har tagit en tur till Buttes aux Cailles, en stadsdel i 13e arr. Buss 27 tar oss hit från 6e på tio minuter. Buttes aux Cailles är som en liten stad på landet. Otroligt charmigt, och lite långsamt. Varför servera alla delar i en maträtt samtidigt? Och varför servera två lunchgästers mat samtidigt? Först anländer mina couscousgryn, sedan grönsakerna i buljong. När allt svalnat lite lagom kommer mina merguez. När jag ätit klart får maken sin Bavette. Vi har hamnat på en liten bar/krog/hotell som drivs av en trevlig nordafrikansk familj. 17-årig dotter slänger med håret och serverar. Två bröder skrattar i köket. Mormor styr och ställer. Här finns inget att klaga på. Adress: Rue Cinq Diamants/Rue Jonas.

20130719-131713.jpg

20130719-131730.jpg

20130719-131745.jpg

20130719-131753.jpg

20130719-131800.jpg

20130719-131807.jpg

20130719-131817.jpg

20130719-131826.jpg

Kommentera