Skjortklänningen

onsdag, 31 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

På allmän begäran kommer här en bild på moi (och Kim … hehe) i min skräddarsydda skjortklänning från Ateljé Camilla Thulin. Denna läsarönskan dök upp efter att jag häromdagen skrev om min sommargarderob. Varsågoda, håll till godo. Maken höll i kameran.

20130731-220646.jpg

Kommentera

Nya underkläder

onsdag, 31 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Idag kom jag äntligen iväg till Le Bon Marché för att köpa nya underkläder. Det blev två behåar från Dim, och ett par tunna håll-in-trosor från Chantelle. Servicen här är utmärkt, behöver man hjälp lyfter man på provhyttens lur. Det behövdes dock inte, då försäljerskan plockat fram rätt storlek direkt. I Sverige har jag 80C, här översätts det till 95C, alltid lika svårt att komma ihåg. Tips: notera dina mått/storlekar i telefonen eller på liten lapp i plånboken.

20130731-172821.jpg

20130731-172833.jpg

20130731-172845.jpg

Kommentera

Goyard och andra kopior

onsdag, 31 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Jag får många förfrågningar om det gamla anrika franska varumärket Goyard, vars väskor blivit otroligt populära. Och är jättedyra. Under rubriken MODENOTERAT hittar du ett litet reportage om Goyard, som jag förstås varit och hälsat på. Du kan läsa texten här. Många frågar mig hur man kan köpa en Goyard-väska på nätet. Svaret är: det kan man inte. Goyard säljer bara sina produkter i sina egna butiker. Alla Goyard-produkter som cirkulerar på nätet, och som presenteras som sprillans nytt, är fejk och åter fejk. Det är olagligt att köpa franska varumärken i fejktappning, så tänk dig för ordentligt innan du klickar hem en fejkväska (som naturligtvis också är dyr). Det hela kan sluta väldigt tokigt. Och känns en äkta Goyard på tok för dyr för din plånbok, ja då är den ju det. Personligen tycker jag väskor är rätt ointressant. Visst, jag föredrar snygga saker framför fula, och funktionella väskor framför opraktiska, men jag är mer mån om att ha händerna fria än att hålla i något som för stunden anses vara ”rätt”. Vi kommer för övrigt komma med en liten artikel här framöver, som handlar om kopierandet i modevärlden. Denna gång kikar vi bland annat på JC och dess designer Rasmus Wingårdh (tidigare bl.a Filippa K), som norpat fräckt ….

Kommentera

Ankbröst med apelsinsås

tisdag, 30 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Här kommer då det utlovade receptet på ankbröst med apelsinsås, som vi åt igår kväll. Jag gjorde först såsen, och det så här: smälte 1 dryg msk smör i en kastrull, i med 1 msk strösocker, låt puttra ihop men inte så att sockret blir brunt, i med cirka 0.75 dl vit balsamvinäger, låt skumma och puttra någon minut, häll i 3-4dl apelsinjuice och ett par matskedar portvin samt lite fågelbuljong. Låt puttra ihop. Smaka av. Känns såsen mer som sky än sås? Gör en beurre manié (blanda smör och vetemjöl), ha i en liten klick och låt koka upp. Ankbröstet stektes i het panna. Skär skinnsidan i rutor, i med skinnsidan nedåt, stek tills skinnsidan blivit knaprig, sänk värmen och vänd ankbröstet. Låt steka någon minut, ser allt för brunt ut, lägg det stekta ankbröstet i en ugnsfast form och skjutsa in det i 200 graders varm ugn, låt det vila och bli klart i ugnen, tar kanske 2-3 minuter. Skär sedan upp i tunna skivor och servera. Ankbröstet SKA vara rosa inuti. Ett bröst på ca 400 gram räcker mer än väl åt två personer. Vi åt haricot-vert och klyftpotatis till.

20130730-203108.jpg

20130730-203118.jpg

20130730-203127.jpg

20130730-203409.jpg

Kommentera

Meaux

tisdag, 30 juli, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Idag blev det en utflykt till Meaux, som i osten Brie de Meaux. Vi tog ett sprillans nytt pendeltåg från Gare de l’Est, 40 minuter senare klev vi av.

20130730-175802.jpg

20130730-175812.jpg

20130730-175822.jpg

20130730-175834.jpg

20130730-175843.jpg

20130730-175851.jpg

20130730-175903.jpg

20130730-175910.jpg

20130730-175917.jpg

20130730-175932.jpg

20130730-175940.jpg

20130730-175947.jpg

Kommentera