Arbete och sardellpasta

fredag, 2 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Arbetet tar mig till det sena 1800-talet. Fascineras av modeller och menyer. Här hemma kommer det dock serveras något enklare än vad 1880-talets kockar trollade fram. Det blir i afton en pasta med massor av salta saker i, det behövs i värmen. Plus 36. Linguinin får således sällskap av sardeller, kapris, urkärnade svart torkade inlagda oliver, grovmalen svartpeppar, vitlök, parmesan och en äggula. Vatten till.

20130802-174303.jpg

20130802-174310.jpg

20130802-174323.jpg

Kommentera

Handtvätt

fredag, 2 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Ägnar mig åt lite delikat handtvätt nu på förmiddagen. Sommarkläderna blir snabbt ofräscha i värmen, igår kröp det upp till 35 plus. Svettdoft sköljer jag ur med lite ättika i sköljvattnet, som på franska heter Vinaigre d’alcool.

20130802-095221.jpg

20130802-095237.jpg

20130802-095245.jpg

Kommentera

Makens currykyckling

torsdag, 1 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Till ikväll har jag önskat mig makens variant på currykyckling, som lagas MED ris och paprika (helst grön). Så här går det till. Bryn kycklingbitarna. Salta och peppra. Ställ åt sidan. Gör ren pannan. Gör iordning 4-5 dl kycklingbuljong. Häll 4msk olja i rengjorda pannan, ha i hot Madras Curry och vanlig Madras curry efter tycke och smak. Låt curryn blomma ut i oljan. Addera drygt 2dl ris. Tillsätt en finhackad grön paprika. Fräs. Häll på buljongen pö om pö, lägg i kycklingbitarna samtidigt som du häller i första buljongskvätten. Håll på i 20 min å dutta med buljongen. Ha ett lock på pannan. När riset är klart är allt klart. Serveras med chutney och lite yoghurt.

20130801-184845.jpg

20130801-184852.jpg

20130801-185016.jpg

Kommentera

Plus 34

torsdag, 1 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Pust. Idag är det plus 34. Flaxar omkring i min svarta kaftan. Idag tog den mig bort till Canal Saint Martin och en liten arbetslunch med intressanta smyckesdesignern Viveka Bergström.

20130801-162205.jpg

20130801-162212.jpg

20130801-162219.jpg

20130801-162229.jpg

20130801-162236.jpg

20130801-162243.jpg

20130801-162250.jpg

20130801-162257.jpg

Kommentera