Det fina vädret håller i sig. Skönt. Inget jag riktigt utnyttjar visserligen. Inomhus med datorn är vad som gäller.
God kanin
Vi äter ofta kanin. Gott kött med lite tuggmotstund. Ibland lagar jag kaninen på franskt vis, med senapsås. Idag blir det en italiensk variant, och då vi bara är två nöjde jag mig idag med ett par styckade bitar och lite extra lever. Är vi fler brukar jag köpa en hel och stycka själv. Huvudet slänger jag. Så här gör jag: bryn bitarna i smör/olivolja, salta och peppra. Ta upp och lägg på fat, pudra över lite vetemjöl. Stek levern, salta och peppra. Ta upp och lägg på fat. Lägg tillbaka de brynta kaninbitarna i pannan. Krydda med rosmarin. Har du tillgång till färsk, i med ett par kvistar. Häll på ett glas vitt vin och ett halvt glas kycklingbuljong. Låt puttra en halvtimme. Innan servering tillsätter du svarta torkade inlagda oliver samt lägger i levern. Levern är också god att äta som en aptitretare på lite smörstekt bröd. Till kaninen serverar jag pasta. Till dessert blir det ost och persikor.
Hemmagjord medicin
Nog är det som förgjort. Nästa vecka skall jag resa till Stockholm. Längtar efter att få peta på de vuxna barnen, äta middag med dem och deras kära samt mamma, och så känna Götgatsbackens bekanta. doft i näsan (piss). Just det sista kanske jag slipper. För vad händer? Jo, en satans förkylning håller på och kliar sig fram i halsen. Motat den så gott det går med citronvatten och honung. Inget hjälper. Nu tar jag till storsläggan: hett vatten, honung och rom. Sedan madrassen.
Kommentera