Arga Tanten

söndag, 18 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Satan i gatan så det ser ut runtom huset. Och, Mc Donald skräpet ligger fortfarande kvar! Inne på minst åttonde dygnet. Var är stadens stolta städpatrull? Var är kvastarna, vattnet, och plockpinnarna? Det här är faktiskt skandal.

20130818-115543.jpg

20130818-115550.jpg

20130818-115554.jpg

20130818-115558.jpg

20130818-115606.jpg

20130818-115614.jpg

20130818-115623.jpg

Kommentera

Linssallad

lördag, 17 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Idag blir det linssallad till den gravade laxen. Lite konstig kombo kanske, men jag har liksom svullnat under sommaren, och tänkte vässa kroppskurvorna lite. Det vill säga banta. Det kommer säkert gå åt fanders. Linserna har jag först sköljt, sedan hällt i kastrull och tillsatt dubbelt så mycket vatten som linser + lagerblad + grönsaksbuljongtärning + gul lök + vitlöksklyftor + vitpepparkorn. Koka tills linserna blir lagom mjuka, ca 20 min. Häll över en god vinägrett medan linserna fortfarande är varma.

20130817-180718.jpg

20130817-180739.jpg

20130817-180753.jpg

20130817-180802.jpg

Kommentera

Jean-Paul Gaultier

lördag, 17 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Äntligen kom jag iväg. Och wow! JPG-utställningen på Arkitekturmuseet är fantastisk. Jag har sett många modeutställningar under årens lopp, de flesta har varit dåliga, en del sisådär. Någongång har det blixtrat till, som i utställningen om Yohji Yamamoto i Paris för ett bra antal år sedan. Här blixtrar det också till, inte minst på grund av snygga tekniska lösningar som gör att utställningen bokstavligen lever.

20130817-133839.jpg

20130817-133844.jpg

20130817-133849.jpg

20130817-133854.jpg

20130817-133900.jpg

20130817-133906.jpg

20130817-133911.jpg

20130817-133915.jpg

20130817-133920.jpg

Kommentera

Götgatsbacken

fredag, 16 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Ikväll är det full rulle på Götgatsbacken. Imorgon skruvas det upp än mer, då är det Midnattsloppet. Vi har fått bajamajor utanför porten.

20130816-214123.jpg

20130816-214128.jpg

20130816-214132.jpg

20130816-214137.jpg

20130816-214142.jpg

20130816-214147.jpg

Kommentera

Gravad lax

fredag, 16 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Åh, vilken lyxmiddag. Vi har ätit hemgravad lax. Begriper inte varför folk köper dyrt färdiggravat när det är så enkelt att göra själv. Denna gång stod maken för gravandet, då och då är det dottern som fixar. Maken köpte en laxbakdel på 2.2 kg som han sedan filéade. Laxsidorna gneds sedan in med salt och socker, blandat 50/50, sedan på med grovhackad vitpeppar och massor av dill. In med laxsidorna, lagda med köttsidorna mot varandra i en form med kanter, i kylen. Formen täcket du med folie. Vänd sidorna ibland. Klart efter 2 dygn. Lyx! Mindre lyxigt: samma skräp ligger kvar, sju dygn senare. Hallå städning!!!???

20130816-204310.jpg

20130816-204319.jpg

20130816-204328.jpg

20130816-204500.jpg

Kommentera