Vedbilen

onsdag, 18 september, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Vedbilen har parkerat på Place de l’Odéon. Kan behöva eldas lite i husen, för det är svala temperaturer som råder. Ta med paraply och liten sjal, ni som är på väg hit!

20130918-083921.jpg

20130918-083929.jpg

20130918-083933.jpg

20130918-083938.jpg

20130918-083942.jpg

20130918-083946.jpg

Kommentera

Strumpbyxor på

tisdag, 17 september, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Burr vad kylslaget. Idag åkte strumpbyxorna på för första gången den här säsongen. Inget kul. Föredrar att vara barbent, och att gå barfota i såväl stövlar som stövletter. Har avbokat mig själv från middag med modetanterna Camilla, Anna Holtblad och Anders di Marco. Måste arbeta. Manus till nya boken skall lämnas vid årsskiftet, och mer än hälften återstår. Kärt besvär. Tog en sväng till hallen för lite inköp.

20130917-170539.jpg

20130917-170544.jpg

20130917-170548.jpg

20130917-170552.jpg

20130917-170610.jpg

20130917-170619.jpg

Kommentera

Modemiddag Chez Les Racines

måndag, 16 september, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Idag äter modetanterna Camilla Thulin, Anders di Marco, Anna Holtblad och jag middag på min kvartersbistro Les Racines. Det är hit vi skall gå med er läsare på torsdag afton. Utanför ösregnar det, samtidigt som solen skiner. Vi hoppas vi slipper det första väderfenomenet på torsdag.

20130916-234429.jpg

20130916-190659.jpg

20130916-234443.jpg

20130916-234454.jpg

20130916-234501.jpg

20130916-234512.jpg

20130916-234518.jpg

20130916-234525.jpg

20130916-234536.jpg

Kommentera

SWEA i Paris

måndag, 16 september, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Nu på eftermiddagen har jag varit och tagit ett glas med två trevliga kvinnor från föreningen Swea. De har bjudit in mig och Camilla till Svenska Klubben på Rue Rivoli i november. Då skall vi under Sweas vingar prata stil och mode made in Svedala.

20130916-180548.jpg

20130916-180552.jpg

20130916-180557.jpg

Kommentera

Vaktlar med sås på druvor

söndag, 15 september, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Idag blir det vaktlar med sås på druvor. Rosmarinpotatis till. Efteråt färska fikon och ost. Jag gör så här, bryner vaktlarna i smör, pippisarna har saltats och pepprats inuti. Lite finhackad schalottenlök åker i mot slutet. Stänker över lite Calvados och flamberar. I med en skvätt kycklingfond, salta peppra. På med lock och låt vaktlarn bräsera klart. De gröna druvorna stekes i smör, lite mjöl pudras över, i med en skvätt vin. Puttra. Smaka. Krydda. När vaktlarna är klara, lägg på fat och häll druvsåsen över. Voila!

20130915-174814.jpg

20130915-175201.jpg

20130915-181114.jpg

20130915-183508.jpg

20130915-190316.jpg

Kommentera