Pariskväll

onsdag, 20 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Det blev middag hos Les Racines, några meter bort. Confit de canard, och sedan en promenad.

20131120-213202.jpg

20131120-213209.jpg

20131120-213217.jpg

20131120-213241.jpg

Kommentera

Tangenterna och Le Monde

onsdag, 20 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Har suttit fast vid tangenterna hela dagen. Skriver en längre essä om en av samtidens mer tongivande designers, som skall hamna bland pärmarna till min nästa bok Banbrytande Mode (Atlantis). Brukar säga åt mig själv att skriva max fyra timmar, och sedan ägna resten åt dagen åt mejl, research, logistik, papper och annat arbetsrelaterat. Efter fyra timmars intensivt skrivande brukar liksom formuleringsförmågan tappat spänsten. En text behöver också vila, ses över. Fås distans till. Idag har jag dock skrivit non-stop från morgon till middag. Helt mör. Det var så kul helt enkelt!

Då maken skall bort ikväll, och jag inte orkar laga mat, tar jag och går runt hörnet till Rue Monsieur Le Prince och någon av de asiatiska krogarna. Tyvärr öser det ner, annars skulle en lång promenad suttit fint. Men först skall jag ta mig an dagens Le Monde.

20131120-175033.jpg

Kommentera

Kajsa Varg middag

tisdag, 19 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Maken är och pratar på Svenska Institutet med konstnären Mats i duon Bigert&Bergström. Kim och jag är hemma. Måste jobba på med mina texter. Men naturligtvis hoppar jag inte över middagen! Och då det finns litegrann i kylen så blir det en hemma-middag med följande på menyn: pasta med bolognese (kvar från lunchen), roquefort, färsk ananas (kvar från igår). Skall för övrigt hålla utkik efter vår amerikanska granne, författaren Mary Lyons. Hon skall bjudas på middag på lördag. Vi brukar alltid bli extremt oense om någonting, så det blir roligt.

20131119-181041.jpg

20131119-181047.jpg

20131119-181054.jpg

Kommentera

Förvara äggen rätt

tisdag, 19 november, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Ni vet väl att ägg inte behöver förvaras i kylen. De mår bra av att förvaras i rumstemperatur. Precis som tomater. Så var det med det.

20131119-171822.jpg

Kommentera