Sista raderna

måndag, 9 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Vad är det för mekanism som gör att jag inte får ur mig de sista raderna (eh … underdrift, saknas mer än ett par rader) till min bok Banbrytande mode? Separationsångest kanske. När den sista punkten är satt, då är det slut. Hittar på alla möjliga ursäkter för att inte ta itu med finalen. Tvättar. Dammsuga? Torka ur speceriskåpet? Kim kanske behöver badas? Rotar runt i arbetsrummet. Så här fina såg mina barn ut när de gick på Nobel förra året. I år är det dags för sonen att kränga på sig fracken igen, hoppas han hinner svänga förbi så jag får föreviga kombinationen ung politiker+frack+son.

20131209-092340.jpg

Kommentera

Skansens Julmarknad

söndag, 8 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Idag blev det ett besök på Skansens Julmarknad med dottern Lydia, Karin Mamma Andersson och Valentin. En härlig eftermiddag, och kylslagen. Invigde lämpligt nog min täckkjol jag fått av den andra granntanten. Den höll mig varm och skön, och väckte andras habegär. Minst tre damer undrade var jag köpt den. Camilla har inhandlat den hos Axelssons. Har jag för mig.

20131208-152016.jpg

20131208-152023.jpg

20131208-152031.jpg

 

20131208-152118.jpg

20131208-152137.jpg

 

20131208-152203.jpg

20131208-162140.jpg

20131208-162233.jpg

20131208-162435.jpg

20131208-162600.jpg

Kommentera

Finaste sonen

söndag, 8 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Nämen titta. Blev alldeles rörd när jag slog upp SvD imorse. Den där lilla killen som balanserar på snön är ju min älskade son Jens! Strax 27 år. Det är hans pappa Anders Petersen som tagit bilden.

20131208-104219.jpg

20131208-104232.jpg

Kommentera

Ex-hustru?

lördag, 7 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Under en bild i dagens Svd står det ”Lisbet Palme, före detta fru till Olof Palme”. De var väl gifta ända in i den brutala döden? Heter det inte ”änka efter Olof Palme”?

20131207-094527.jpg

Kommentera

Sniglar och citronkyckling

fredag, 6 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Vår familj är väldigt matintresserade. Det är kul. Särskilt kul är det att barnen (jaja, de är nu vuxna) fått med sig det här med att koka, hacka, fräsa, krydda och ta tillvara. När jag kom från Paris häromkvällen möttes jag av dukat bord. Svärsonen bjöd på en himmelskt god jordärtskockssoppa. Till soppan serverades bröd och tryffelsalami. Vardagslyx!

Ikväll var jag och granntanten inbjudna till en afton i Göteborg, som ställts in pga stormen. Synd. Så nu måste jag också laga mat. Har bjudit hem några av ”de unga”. Det blir sniglar följt av citronkyckling. En burk sniglar har jag alltid hemma utifall att …

Blanda smör, persilja och vitlök. Salta och peppra. Täck över sniglarna med smöret. In i ugn på 250 grader. Klart när det bubblar. Servera med bröd.

20131206-150538.jpg

20131206-203032.jpg

20131206-203037.jpg

20131206-203043.jpg

20131206-203049.jpg

20131206-203101.jpg

20131206-203114.jpg

20131206-203119.jpg

20131206-203124.jpg

20131206-205200.jpg

Kommentera