Som bekant låter jag sy upp kjolar och klänningar hos Ateljé Camilla Thulin. Att få gå och stå i skräddarsytt är en äkta lyx. Idag har jag provning på en kjol sydd i en peppar och salt tweed. En perfekt vinterkjol.
Herr och fru Birnbaum
Gamla vänner är kärt att ha. Paret Charlotte och Daniel Birnbaum hör till den kategorin. Ikväll skall vi dinera här hemma hos oss på Söders Höjder. Charlotte har lovat att ta med dessert hemifrån köket på Odenplan. Daniel brukar komma hastande direkt från jobbet, som chef på Moderna Museet ute på Skeppsholmen. Charlottes desserter brukar alltid vara något helt drömskt ljuvligt (ibland färdigköpt sorbet, inte dumt det heller). Charlotte är ju som bekant expert på detta med bordets läckerheter, hon har ju bland annat varit sommarskribent hos Oss Granntanter Emellan. Ikväll skall vi skåla lite extra för Charlotte då hon vunnit fint pris för en av sina vackra matböcker, och nu citerar jag:
CONGRATULATIONS! YOU ARE THE WINNER IN GERMANY. YOU QUALIFY FOR THE NEXT “GOURMAND BEST IN THE WORLD” COMPETITION WITH: Pies, pâtés and pastries, Charlotte Birnbaum. Illustrations: Christa Näher
Apropå Kulturhuset Stadsteatern
Tack för alla grattis jag fått via mejl, sms och facebook apropå att jag från januari är ansvarig för design på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Många har också ställt olika frågor, undrat om jag skall sluta granntanta exempelvis. Absolut inte är svaret. Uppdraget jag tackat ja till är på två år, och ej på heltid. Jag kommer alltså fortsätta att skriva artiklar, blogga och bevaka modescenen i Paris. Men allra först skall jag klippa luggen.
Kommentera