Marianne Lindberg De Geer

lördag, 21 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

… är förkyld. Typiskt när hon äntligen skall vara lite ledig från regisserandet på Dramaten OCH jobbet som chef för Konst/Design på Kulturhuset Stadsteatern. Från och med januari kommer vi att konstant smitta varandra, för då börjar även jag på det senare stället. Eller hur var det nu? Var det Dramaten …

20131221-155027.jpg

Kommentera

Mahler och jag

lördag, 21 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Regnet droppar ner. Götgatsbacken är än så länge folktom. Maken är och köper lax att grava. Jag far runt med dammtrasan och kör olika maskiner. Allt till ackompanjemang av Mahlers 5e symfoni.

20131221-101900.jpg

20131221-101934.jpg

20131221-102013.jpg

20131221-102029.jpg

20131221-102116.jpg

Kommentera

Möte med Atlantis

fredag, 20 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Idag är jag på möte hos Atlantis Bokförlag apropå min kommande bok ”Banbrytande Mode”. Träffar bokens mycket bra formgivare Sture Pallarp och trevliga redaktören Johan Rosell. Det hela slutade med en härlig lunch med marknadsföringsavdelningens Peter Stenson, vi gick naturligtvis till Taverna Brillo.

20131220-141015.jpg

20131220-141021.jpg

20131220-141026.jpg

20131220-141044.jpg

20131220-141039.jpg

Kommentera

Karinas Bolognese

torsdag, 19 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Idag gör jag en stor sats bolognese. Till ett kilo blandfärs finhackar jag: 6 morötter, 1/4 rotselleri, 8 blekselleristjälkar, 3 stora gula lökar, 8 vitlöksklyftor. Fräs allt i en gryta vars botten täckts med god olivolja, låt allt svettas och krympa ihop. I med färsen. Fräs. Krydda med salvia, basilika, oregano och rosmarin. Använd torkade kryddor, och ta mer än vad du tror är nödvändigt. I med ett antal matskedar tomatpuré. Fräs, fräs. I med en flaska passerade tomater och två burkar tomatkross. I med 4 msk kalvfond. En skvätt rödvin i skåpet? I med det också. Skölj ur flaskan med passerade tomater med hett vatten som du häller i grytan. Salta och peppra. Låt puttra på låg värme i två timmar. Det sista är viktigast. Tiden. Då kommer smakerna till sin rätt. Medan allt puttrar går jag en sväng till granntantens ateljé, vi skall ha ett litet möte med vår egen pr-man, Nicolas Jacquemot. Han sköter pr-biten kring våra kommande böcker.

20131219-162107.jpg

20131219-162114.jpg

20131219-162151.jpg

20131219-162156.jpg

20131219-162201.jpg

20131219-183342.jpg

20131219-183348.jpg

20131219-191515.jpg

Kommentera