Hipp hipp hurra

onsdag, 25 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Sonen Jens fyller 27 och bjuder på bubbel och tilltugg tillsammans med trevliga flickvännen Zina.

20131225-165837.jpg

20131225-165843.jpg

20131225-165851.jpg

20131225-165856.jpg

Kommentera

Grattis på födelsedagen

onsdag, 25 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Idag fyller sonen Jens Petersen 27 år. Hipp hipp hurra! På bilden syns han tillsammans med sin syster Lydia och min mamma Eila på gårdagens julkalas hos oss. Nu är det dags att plocka iordning lite, igen. I eftermiddag börjar det om med födelsedagsbubbel, denna gång hemma hos sonen.

20131225-093311.jpg

20131225-093317.jpg

Kommentera

God Jul

tisdag, 24 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Nu rullar juleriet igång. Karin Mamma, Jockum och hohoho-Aslan är på plats. Liksom Siri med föräldrar.God Jul!

20131224-103829.jpg

20131224-103835.jpg

20131224-103845.jpg

20131224-103851.jpg

20131224-103857.jpg

20131224-103907.jpg

20131224-140137.jpg

20131224-140149.jpg

20131224-140156.jpg

Kommentera

Kyckling Curry

måndag, 23 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

I afton blir det en currykyckling. Faktum är att maken och jag under veckan som gott betat av en del julrätter. En rätt per middag. Vi har ätit lutfisk med vitsås och gröna ärter, honungsglaserade revbensspjäll samt julkorv med rödkål. Och något mer känns det som, men jag kan inte komma ihåg vad. På så viss ”slipper” vi en salig blanding av allt på julbordet som istället har fokus på havets läckerheter i form av gravad lax, räkor och annat trevligt. Julskinka propsar somliga på, så den kokar just nu, och blir till lunch imorgon då den utvidgade släkten dyker upp. I afton äter vi dock Currykyckling, stark som attan. Som alltid. Kycklingen får koka i rikligt med vatten tillsammans med purjolök, selleri, morot, gul lök, några lagerblad, vitpepparkorn och salt. När kycklingen är klar tas den upp. I en kastrull fräses smör och curry, vi blandar mjuk currypasta med torkad curry av lite olika karakär. I med buljong i den frästa curryn, samt lite matlagningsgrädde. Blir såsen för tunn, i med lite beurre manié. Stycka kycklingen, lägg ned den i currysåsen, servera med ris. Öl är godast till, men det dricker inte jag. Så det får bli vatten eller vin. Buljongen som blir över kokas ihop och hälls på plastburk för plats i frysen. Blir sedan perfekt att ha när en god risotta skall lagas. Ta till vara..ta till vara …ta till vara…är vad som gäller hos oss.

20131223-173712.jpg

20131223-173718.jpg

20131223-173723.jpg

20131223-175824.jpg

Kommentera

Tore Wretmans hovmästare

måndag, 23 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Imorgon är laxen färdiggravad (förstås). Till den serverad Tore Wretmans variant på hovmästarsås. Du behöver:
2 dl finhackad dill
2 msk socker
2 msk söt senap (jag tar söt OCH stark)
2 tsk Dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
2 dl neutral olja

Mortla dill och socker så att sockret smältet. Rör ned senapen med en gaffel, rör i vinägern. Tillsätt sedan oljan SAKTA under konstant omrörning med gaffeln.

20131223-112501.jpg

20131223-113046.jpg

20131223-113324.jpg

20131223-113445.jpg

20131223-114454.jpg

20131223-114517.jpg

Kommentera