Vilken är din favorit?

fredag, 27 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Snart lyfter vi mot Paris. Arlanda är en flygplats som aldrig utmärkt sig vare sig det gäller estetik eller utbud. Men det börjar bli lite bättre, åtminstone vad gäller utbudet. Mina favoritflygplatser är Marco Polo i Venedig, samt utrikeshallen på Landvetter i Göteborg. Vilken är din favorit?

20131227-150543.jpg

20131227-150551.jpg

20131227-150556.jpg

20131227-150601.jpg

20131227-150607.jpg

Kommentera

Mot Paris

fredag, 27 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Idag åker jag och Kim till Paris. På agendan står: skriva, se utställningar, dra upp planer för Kulturhuset Stadsteatern. Packar lätt som vanligt. En Camilla Thulin klänning i svart, en vinröd rundringad ulltröja, en svart dito, och lite underkläder. Reser i svart pennkjol och båtringad bomullstopp, också svart, från hovleverantören C Thulin. På fötterna Maison Martin Margiela stövletter, på knoppen mössa från Gina Tricot. På kroppen? Det lutar åt mon gotländska fårpäls signerad Kerstin Boulogner.

20131227-100154.jpg

Kommentera

Räkpasta

torsdag, 26 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Hade köpt massor av räkor till julaftonen, som glömdes i kylen. De fick natta över till idag i frysen, för att ikväll hamna i en räkpasta. Började med att koka en skaldjursfond. Rostade räk- och hummerskal (som fanns i frysen, den som spar han har) lite lätt i ugnen. Hällde sedan skalen i en kastrull där de fick sällskap med lite trött grönt i form av purjolök, morot, rödlök och stjälkselleri. På med massor av vatten. Inget salt! Låt koka i en timme innanför stängda köksdörrrar samt med köksfönstret på vid gavel, för kokeriet luktar inte gott. Sila sedan av. Kastrullen behöver ej diskas, den kokar du pastan i. Bäst blir det med linguini. Fräs lite tomatpuré i smör i panna med höga kanter, ha eventuellt i lite vitlök också (ja!) och chili. Häll över lite av fonden, låt puttra ihop. Häll i lite vitt vin (eller drick det själv, eller både och), låt puttra ihop. Häll i fond, låt puttra ihop. Det vill säga reducera, tills bara en knapp deciliter finns kvar i pannan. Häll i fond. Reducera igen. Håll på så där tills du fått en välsmakande ”sås”. Vill du ha såsen lite rundare, i med matlagningsgrädde. Smaka av. Peppra och salta om det behövs. Ibland behövs inget salt alls. Koka pastan, men inte helt klart. Låt den rinna av, och låt den sedan puttra färdigt i såsen. Häll över räkor. Blanda. Om du har något grönt så klipp över lite för färgens skull, typ gräslök eller några minibitar grön chili. Smaklig måltid!

 

20131226-173606.jpg

20131226-173611.jpg

20131226-173616.jpg

20131226-173621.jpg

20131226-173626.jpg

20131226-173631.jpg

20131226-173636.jpg

20131226-182808.jpg

Kommentera

Mosebacke med omnejd

torsdag, 26 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Vi passar på att ta en bensträckare i det torra milda Stockholmsvädret.

20131226-120800.jpg

20131226-120821.jpg

20131226-120754.jpg

Kommentera

Frukostvanor och Krakow

torsdag, 26 december, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Mina frukostvanor är vad många skulle kalla urusla. Min frukost består av En trippel espresso med varm mjölk samt ett glas c-vitamin. Inget mer. Jag vet att man bör äta någon nyttig liten smörgås och/eller lite yoghurt, kanske ett kokt ägg också. Men nej, det går inte. Riktigt svårt är det dock att inte ha någon mirgontidning att bläddra i. Vad konstigt det känns när helgdagarna ruckar på läsvanorna. Nåja, jag får väl göra något annat istället, läsa på om Krakow till exempel, dit vi granntanter åker med er läsare 22-24 maj 2014!

20131226-095542.jpg

Kommentera