Lyxig ravioli

fredag, 3 januari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Gårdagens arbetsmiddag hos Chez Fernand på Rue Guidarde gick inte av för hackor. Först ravioli fylld med gåslever och svampsås (inte så snyggt dock). Sedan kalvlever och ostkaka. Mitt sällskap njöt av ostron och rådjursstek med kastanjepuré samt crumble som final.

20140103-151832.jpg

20140103-151839.jpg

20140103-151848.jpg

20140103-151853.jpg

20140103-151900.jpg

20140103-151905.jpg

Kommentera

Sex tanter

fredag, 3 januari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Det här med särskrivning är som bekant ett utbrett fenomen. Jag har en väninna och kollega som särskriver så mycket hon kan (ni känner absolut till henne). Och det går hur bra som helst. Men apropå särskrivning, så undrar jag inte om den person som hamnade hos Oss Granntanter Emellan genom att tidigt imorse använda sökningsorden SEX SUGNA TANTER egentligen hade tänkt sig att hamna på någon annan sajt. Eller, kanske sökte han/hon egentligen efter Buranovskiye babushki? De sex sjungande ryska tanterna. Vi lär aldrig få klarhet. Vad ni dock skall veta är att vi naturligtvis inte kan se VEM som söker på olika ord och därmed hamnar hos oss, vi kan bara se de olika orden och kombinationerna.

syc1710c

Kommentera

Alain Ducasse på arbetsmenyn

torsdag, 2 januari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

Nu är det vanlig arbetsdag igen. Här i Paris är visserligen alla dagar arbetsdagar. Igår pysslades det med lite texter hit och dit. Denna dag skall dock ägnas åt KULINARISK SPANING. Ett par intressanta kulinariska adresser skall närskådas de närmaste dagarna, bland annat en nyöppnad bokstavligen söt adress vid Bastiljen som den kända kocken Alain Ducasse har sina fingrar i. Som research såg jag ett teveprogram om honom igår. Mycket fascinerande. Otroligt gripande var historien om när han ensam överlevde en flygolycka. Hans vän dog, och alla andra ombord. Under flera månader efteråt kunde han på grund av skador inte röra en fena eller göra någonting för egen maskin. Under den tiden utvecklade han en precision, när det kom till att i ord ge direktiv för hur saker skulle lagas och smaka. Idag har han krogar över hela världen, alla stjärnbeströdda. Han flyger kors och tvärs över jorden hela tiden, för att kontrollera och provsmaka. Naturligtvis mötte han sin fru på en flight … var annars.

chocolat

Kommentera

Pasta med sardeller

onsdag, 1 januari, 2014 av Karina Ericsson Wärn

På förekommen anledning tar vi det lite lugnt i afton. Jag lagar pasta med sardeller. Fräser 3 finhackade vitlöksklyftor i massor av olivolja. Lägger i vitlöken i kall panna/olja. Vitlöken får ej bli brynt. I med små torkade röda chilis och små tomater. Fräs. Sockra, salta, peppra. Häll över någon matsked vitvinsvinäger. Låt puttra. I med sardeller och kapris. Puttra. Smaka av. Koka pasta NÄSTAN klar. Ta undan en knapp dl av kokvattnet. Låt pastan rinna av. Låt den sedan puttra klart i pannan med sardellerna och tomaterna. Späd VID BEHOV med pastavattnet du sparat. Servera!

20140101-183925.jpg

20140101-183937.jpg

20140101-183942.jpg

20140101-193859.jpg

Kommentera