Denna granntant skall investera i ett par prata-inte-skit-med-mig skor. Men vilka skall jag välja? Hjälp mig! Modelll 1…2 … eller 7? Mejla din åsikt till info@granntanter.se Nu skall jag strax värma på oxsvansgrytan som kokades igår, för i afton kommer min makalösa granne Sean Kelly från våning 4 på middag. Det är han som gjort den fina videon från Stockholms Stadion, med regnbågsflaggor och ryska nationalsången sjungen i kör, i protest mot Rysslands oacceptabla inställning gentemot homosexuella.
Marknad i Krakow
När vi åker till Krakow med er i maj, så skall jag hoppa upp tidigt en morgon och gå på matmarknaden Stary Klaparz som ligger ett stenkast från gamla stans stadskärna, det vill säga en promenad på kanske tio minuter från hotellet. Här lär säljas allehanda polska läckerheter, lite kryddor är alltid trevligt att få med sig hem.
Oxsvansgryta
En utav många bra saker med att arbeta på Kulturhuset Stadsteatern är att det bara tar två minuter till Hötorgshallen. Slank ned till Latinamerikansk Livs på hemvägen och köpte 3 kilo oxsvans som nu står och puttrar. Oxsvansarna bryner jag i panna i olivolja och lägger sedan i gigantisk gryta. Pannan vispar jag ur med tomatpuré och vatten. I grytan häller jag en flaska rödvin, en morot och lite selleri samt tre krossade vitlöksklyftor. Saltar och pepprar. Häller över tre burkar krossade Muttitomater och två-tre liter vatten. Häller i lite oxbuljong. Finns det en skvätt espresso kvar från morgonen åker det också i. Sedan får allt koka två timmar. Efter det åker mängder av hackad selleri, morot och gul lök ned i grytan som får koka minst en timme till. Smaka av. Grytan kommer få stå ute i natt, för att ätas imorgon kväll.
Kommentera