Armani i Milano

fredag, 16 mars, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Modeförkovran fortsätter. Idag blev det ett besök hos museet Armani/Silos som innehåller en gigantisk Armani retrospektiv. Efteråt åt jag den godaste bläckfisk jag någonsin serverats, hos osteria Le Vigne vid kanalen Ripa di Porta Ticinese 61.

Kommentera

Rick Owens i Milano

torsdag, 15 mars, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Morgonen började med att jag blev intervjuad av Susanne Ljung för Stil i P1, om italienskt mode. Rena rama slumpen att jag befann mig på modebildningsresa i Milano! Pratade bland annat om Spongebob…

Ett av målen för min Milanoresa var utställningen med Rick Owens på La Triennale. Och vad kan jag annat säga än: Fantastico! Suverän set-design, ett svart moln genom hela lokalen. Och vilket ljud! Rena rama apokalypsen. Och sedan plaggen förstås…bravissimo! Mille grazie!

Kommentera

Rektors rum

tisdag, 13 mars, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Nu börjar möblerna komma som beställts till mitt rektorsrum på Beckmans Designhögskola. Idag anlände två sköna och gula stolfåtöljer samt matchande klädhängare i design av Börge Lindau och Bo Lindenkrantz för Lammhults som själva beskriver serien så här: ”The S70 collection was launched in 1968, and it originally included 12 items, ranging from ashtrays and coat hangers to tables and chairs. The commanding design element of the series, both visual and structural, was steel tubing, which gave the series its name. The large diameter of the tubing was a radical departure. This feature plus a range of bold colors brought instant global recognition to the series and to Lammhults.”. Och snart kommer lite till.

Kommentera

Vårkyckling och couscous

söndag, 11 mars, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Som vanligt har helgen ägnats åt mycket matlagning. Igår blev det varsin liten fin vårkyckling, bräserad i halvtorr sherry, kycklingfond och schalotten samt dragon. Sedan gjordes en dragonsås på enklaste vis: kycklingarna lyftes upp och hölls varma. Ner i stekgrytan åkte vispgrädde och lite mer torkad dragon, fick puttra ihop. Smakades av. Till det hela serverades pressad potatis.

Idag står couscous mechoui på menyn. Ett par kamrater är inbjudna. Lammbogen kokades redan igår. Idag skjutsas den in i ugnen och merguqzkorvarna kommer att stekas på grillplatta. Nu kokar kålrot/morot i lammbuljongen. Senare tillsätts courgettes och selleri. Harissa, kikärtor och russin serveras vid sidan av. Couscousgrynen lagar jag på enklaste vis: saltar grynen, över med lagom mängd hett vatten, täck med folie och låt stå. Hej då.

Kommentera