Mot Stockholm

onsdag, 11 mars, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Sådärja. Paris modevecka avklarad. Nu flaxar jag till Stockholm och Kulturhuset Stadsteatern. Naturligtvis är check-in-apparajten på Charles De Gaulle. Under mina år av pendlande, har den fingerat typ 2 gånger. Man får ju hoppas planen underhålls bättre.



Kommentera

Chez L’Assignat

tisdag, 10 mars, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Lunchar med maken och Kim på L’Assignat nere vid Seine. En tidsficka vars stammisar består av kvarterets hantverkare från La Monnaie. Krogen har förstås en egen hund, en rund tax. Taxen kidnappar raskt Kim, vips är båda väck. Hittar dem sedan i köket. Var annars.

Kommentera

Parismodet snurrar på

måndag, 9 mars, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Snart bara två dagar kvar på modeveckan. Har dubbla anteckningsböcker för att hålla ordning på intryck och tankar. Den ena är en liten klassisk Moleskine, den andra en liten kamera vars bilder jag sedan konsulterar när jag skriver. Var klänningen röd?



Kommentera

Paris passager

söndag, 8 mars, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Poff så blev det sommartemperatur i Paris. Tyvärr kan jag inte strosa runt och njuta av solen. Modeveckan är långt ifrån avslutad. Men idag satsar jag på att ta mig från den ena visningen och händelsen till den andra per fots. Emellanåt använder jag mig av veckans chaufförer och olika shuttles. Samt genar via passagerna.



Kommentera

Musslor till middag

lördag, 7 mars, 2015 av Karina Ericsson Wärn

I afton blir det musslor. Lagar till dem på enklaste vis. Finhackar gul lök + vitlök + bladpersilja + selleri. Mjukar upp hacket i olivolja. Fräser lite. Saltar och pepprar, på med torkad timjan. Häller i vitt vin och vatten. Låter det puttra ett bra tag. Smakar av sältan. Häller i de tvättade musslorna. På med locket. Putteri putter. När musslorna öppnat sig är det klart. Serveras med bröd. Ej öppnade musslor ätes ej.



Kommentera