Det blev en härlig tur till loppisen vid Porte des Vanves idag. Avslutning på den lokala couscous krogen, med matkoma som följd. Nu väntar Charles de Gaulle och en flight. Igen. Synes i Stockholm!
Ikväll står jag för matlagningen. Det blir tunna grillade skivor kalv serverade med sardellsmör. Till det en ljummen sallad bestående av kokt potatis, haricot verts, kapris, tunt skivade cornichons och finhackad gräslök. Över salladen hälls en vinägrett på olivolja + vit balsamvinäger + flytande honung + salt + peppar. Sardellsmöret klickar jag upp på plastfolie, formar till en korv. Och så skjuts in i kylen tills det är dags för servering. Till dessert blir det melon med överblivna jordgubbar.
Igår satt maken, jag och Kim på vårt stammishak och såg mörkret lägga sig över Luxembourgträdgården. Kvällen var ljum. Och idag råder försommar. Lite ärenden står på agendan, som besök med Kim hos veterinären. Lite olika vaccin måste fyllas på. 75 euro och tio minuter senare var det över. Och Kim fick bäras hem. Han blev helt uppstressad och körde liksom slut på sig själv. Nu sover han.
Kommentera