Paris herrar dag 4

lördag, 27 juni, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Jobbar vidare på herrmodeveckan. Och jo, visst känner staden och modeveckan av terrorattackerna. De skottsäkra västarna som ingick i en kollektion på en av gårdagens visningar, fick en skrämmande aktualitet.



Kommentera

Paris herrar dag 3

fredag, 26 juni, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Gårdagen kantades av en strejk som resulterade i att jag fick promenera från Radio France till 6e. I högklackat. Bussarna stod still då demonstrationståg skar av vägarna, och metrolinjen på min rutt stod still pga ”olycka”. Hann i alla fall med att se ett flertal av herrmodevisningarna, som tros sina väldigt olika anslag har  mycket gemensamt. Och idag fortsätter det, liksom värmen. Plus 30 är utlovat.

Kommentera

Paris herrar dag 2

torsdag, 25 juni, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Medan taxichaufförerna strejkar, och blockerar infarten till flygplatserna för andra bilister (uber) så fortsätter modeveckan i ett varmt Paris…..

Kommentera

Herrarnas i Paris

onsdag, 24 juni, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Herrmodeveckan har startat. Och samtidigt anlände värmen. Att som vid en av visningarna gå genom svartmålade rödbelysta labyrinter för att sedan sitta bänkad i en svart källarklubb där nödutgångsskyltarna inte pekar nånstans, känns så där. Men vad gör man inte i modets tjänst….

Och sedan hem till middag lagad av maken: Caprese följt av saltimbocca



Kommentera

Vill ni ha kaninen styckad?

tisdag, 23 juni, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Vill ni ha kaninen styckad? Skall vi ta ur fisken åt er? Skall vi rensa bläckfisken? På dylika kulinariska frågor svarar jag alltid nej. Här i Paris har jag till och med kommit hem med fåglar som behövt plockas. Idag rensar jag bläckfisk. Bästa platsen är diskhon, eftersom bläcket lever ett eget liv och har en tendens att sprida sig. Bästa redskapet är händerna. Dra av ”skinnet”. Dra ut innanmätet. Få med ”skelettet”, den lilla plastaktiga skölden. Kapa av huvudet, men på rätt ställe, inte för nära det mer kroppiga, för där bor bläcket. Stirra bläckfisken i munnen, och dra ut dess egen – som är sylvass – så akta. Idag blir det enkel bläckfisk. Skivad, vänd i saltat mjöl, och friterad i olja. Även hela ansjovisar får sig samma dubbeldopp, och vid sidan lite räkor som hettats upp i olja, chili och vitlök. Citron till, förstås.



Kommentera