Chinatown i 13e

måndag, 6 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Igår blev det en tur ner till Chinatown i 13e arrondissementet och en lång söndagslunch. Och sedan flöt söndagen på utan att något anmärkningsvärt hände. Skönt. Idag är läsdag inför olika jobbprojekt som knackar på i höst. 





Kommentera

Galet snygga skor

söndag, 5 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

På rue de l’Odéon har det lilla lyxvarumärket Galet öppnat butik. Galet säljer handgjorda herrmockasiner made in France. Storlekarna börjar på 38, vilket ger oss damer möjlighet att få stoppa fötterna i de sköna, snygga och helt handgjorda skorna. Men smakar det så kostar det förstås, från 200 Euro till cirka 300. Vilket jag kan tänka mig att betala. 

Kan dock inte tänka mig köpa skor för någon hundralapp då ett för lågt pris är en garanti för usla produktionsförhållanden. Imorse meddelade nyheterna att en skofabrik i Östra Kina rasat samman, med nio döda och trettio skadade som följd. För att vi vill ha billiga skor. Tyvärr tillverkas även dyra modeprodukter i skitfabriker. Och att ta reda på VAR skorna, kjolen, väskan och allt det andra i garderoben är tillverkat och under vilka omständigheter, är ju hart när omöjligt. Att vara konsument med samvete är inte lätt. Och än svårare om garderobskontot är magert.



Kommentera

33 plus och gazpacho

lördag, 4 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

33 plus känns helt okej efter ett par dagar dallrande nära 40 plus. Hos vår granne, teater l’Odéon, är det svalt i arkaderna. Svalka är också temat för dagens middag: gazpacho följt av ost och apelsin toppad med lite färskost och kastanjepuré. 

Gazpachon blir alltid lite olika gång från gång beroende på vad som åker i. Den här gången blev det: gurka+tomater+gul paprika+vitlök+färsk ingefära+salt+peppar+vit balsamvinäger+olivolja. Gazpachon gjorde jag igår så att smakerna riktigt skulle få gifta sig med varandra.

Innan middag tar vi en promenad,fyndar en Maigret, samt svalkar oss på hipsterstället no.1 i 6e: Le Hibou.



Kommentera

Pyssel i Paris

lördag, 4 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Idag skall det bara bli 33 grader. Skönt. Ägnar dagen åt allehanda långsamt pyssel. Klipper Kim sommarkort så att han ska hålla sig lite svalare. Plockar lite vissna löv på gården. Läser. Det kanske är det här som kallas semester?



Kommentera

Enklaste fisken: Céviche

fredag, 3 juli, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Idag provade maken att göra Céviche, något vi tidigare bara ätit på krogen. Rå gravad fisk. Så här gjorde han.

Först en marinad bestående av finhackad koriander + lite finhackad spansk peppar + pressad citron + pressad lime + salt + peppar + lite olivolja.

Fast rå fisk skärs i tunna skivor, maken köpte torskrygg. Fisken läggs i en skål. Häll över marinaden. Blanda. Ställ i kylen 15 minuter. Klart!

Supergott!





Kommentera