Igår blev det en tur till Bastiljen och den stora antikmarknaden som två gånger om året breder ut sig längs med kanalen. Affärerna kan inte gå särskilt lysande då handlarna var fler till antalet än vi kunder. Vi gick hem tomhänta. Kvällen ägnades sedan åt lite barhopping.
Ofta tycker jag att Paris lever upp till sinnebilden av Paris som allra mest på kvällen. Det får gärna ha fallit ett lätt regn, så att det blänker i trottoarer och gatubeläggning. Igår var en sådan afton! Och neonverket på taket till vår granne, Odéonteatern, som stavar till THE WORLD IS YOURS av Claude Leveque blev till en juvel på kronan. Och blommorna i skyltfönstret bredvid porten fick en mättnad i sin färg som bara fukt och skymning ger. En äkta Pariskväll!
Häromdagen gav jag komplimanger till en kollega för hennes otroligt snygga ögonmakeup. Hon blev förstås väldigt glad, särskilt när det här med att sminka ögonen var något nytt för henne (vi är båda +50). Dock menade hon att hemligheten bakom slutresultatet låg i själva produktens formula, inte hennes eget handlag. Och visst är det så, bra (dyra) respektive dåliga (billiga) pigment innebär absolut skillnad. Ögonskuggan hon köpt, kom från Sensai. När jag så blev hängandes lite extra länge på Arlanda i förrgår, på grund av utslaget radarsystem, kunde jag helt enkelt inte låta bli, utan köpte en egen Sensaipalett för 375:-. Den innehåller tre skuggor och en eyeliner. Skuggorna har lite lätt skimmer i sig, vilket man visst kan använda fast man blivit äldre – tvärtemot vad många sminksproffs påstår. Och heureka, ögonskuggan är magisk. Den är silkeslen, lätt att applicera, ger ett jämt slutresultat – och sitter kvar i EVIGHETER! Så är du på jakt efter nya skuggor till ögonen kan jag verkligen rekommendera den här paletten som kommer i lite olika färgställningar.
Lagar pasta Vongole. Och fuskar lite. Hade ingen chili, utan tog med lite finhackad röd paprika för färgens skull. Hettan fixades med torkade chiliflakes. Fräste också en halv finhackad gul lök tillsammans med persiljan, vitlöken, paprikan och chilin – löken ger lite extra djup. På med vitt vin, salta och peppra. Puttra. Gör rent musslorna. Koka pastan. Koka musslorna. Blanda ihop. Klart!
Igår slog en solstorm ut all flygtrafik. Rätt intressant, naturen. Till slut lyfte iallafall min Parisflight, och nu är jag åter i 6e för lite arbete på franska.
Kommentera