Våning på italienska

lördag, 30 juni, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Semestervåningen vi hyrt i Italien skulle fungera som kuliss till vilken rulle som helst av bröderna Taviani. Parketten knarrar. Ljusinsläppen. Porslinshon. Tapeterna. Doften. Färgerna. Konsten.

Kommentera

Stilla dagar i Italien

torsdag, 28 juni, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Det är inte utan att jag börjat drömma om mjuk svart kashmir, mina Margiela Tabi boots med klack och perfekt sittande handskar av kalvskinn. Höst helt enkelt. Finner det här med sommarkläder lite svårt då jag helt enkelt föredrar styvare material och mer skräddade silhuetter, än vad sommaren kräver. Den här sommaren lever jag i ett (som vanligt) fåtal plagg, just nu under Italienveckorna: en randig Marimekkoklänning i beige och svart, en svart Acneklänning, en svart Arketklänning och till sist en Marnikjol i blått, vitt och svart som har sällskap av två svarta t-shirts och en vit. På natten sover jag i en tunn vit linneskjorta från Lemaire. På fötterna mjuka slip-ins signerade Rihanna. Gott så. Men nu är jag trött på att allt klibbar fast vid kroppen och längtar efter att behöva addera ett lager till….och det är inte ens juli.

Kommentera

Omelett

måndag, 25 juni, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Idag blev det omelett till lunch. Fylld med färsk tomat och ost. Lagom lätt. Och Kim har fått fin sommarfrilla hos Salong Karina. Han verkar rätt nöjd.

Kommentera

Aprikossorbet

söndag, 24 juni, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Igår gjorde jag aprikossorbet för första gången, och efter eget huvud. Blev väldigt bra. Skar ner aprikoserna i en kastrull, på med vatten. I med lite lite socker. Lät puttra i 30 min. Lät svalna. Körde allt i mixern. Sedan ner med smeten i en plastbunke och in i frysen. Rörde om då och då. Efter knappt två timmar var sorbeten klar att avnjutas. Häpp.

Kommentera

Dagens gazpacho

lördag, 23 juni, 2018 av Karina Ericsson Wärn

Gazpacho är en återkommande sommarrätt hos oss. Idag i Sanremo kommer soppan att bli förrätt till middagen som i övrigt kommer att bestå av grillad kalvkotlett med citron och ugnsstekt aubergine.

Gazpachon blir lite olika från gång till gång. Idag mixades gurka+tomater+röd paprika+vitlök. Hade i lite vatten. Kryddat med citron, salt, svartpeppar, cayennepeppar och vit balsamvinäger. Får stå i kylen tills kvällen.

Kommentera