Bästa franska bistron 

tisdag, 24 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Hjälp! Vår älskade kvarterskrog Le Bon Saint Pourcain på rue Servandoni strax bakom Place Saint-Sulpice har gått och blivit utnämnd till bästa bistron. I hela Frankrike! Jösses. Bara att gratulera. Och jo, maten är sagolik. I många år åt man gott och rustikt här, fransk husmanskost utan kruseduller. Men till slut tröttnade den buttra krögaren och sålde. I våras nyöppnade man, med ny ägare och kock. Och nivån på precis allt höjdes. Ståtoan revs ut och ersattes med en sittvariant. Husets vin blev drickbart och maten makalöst god. Men, nu lär vi väl behöva boka bord veckor i förväg…





Kommentera

Sorbonne

måndag, 23 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

En hektisk dag på det egna Pariskontoret avslutades med ett glas på Sorbonne. Ja, inte universitetet, utan baren, på Rue des Ecoles.







Kommentera

Kontorsdag i Paris

måndag, 23 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Dagen ägnas non-stop åt arbete. Mejlar med kommande utställaren Henrik Vibskov om ditt och datt. Gör en textmall till modefestivalen Mode i sju akter och fördjupar mig lite i två haute couture modeskapare som jag skriver om för gaymagasinet Boy. Shoppar också en drös tidningar, det ingår i den så kallade omvärldsbevakningen.





Kommentera

Efter Parisloppisen

söndag, 22 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Vi strosar runt på loppisen vid Porte de Vanves, som så många andra söndagar. Det är soligt men bara tre plusgrader. Och mer folk än någonsin. Jag har reserachradarn inställd, ögonen scannar efter material av olika slag till ett projekt under arbete. Finner dock inget användbart. Men nästa gång kanske….vi avslutar som vanligt med couscous.





Kommentera

I afton vaktlar

lördag, 21 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Förmiddagens iskyla byttes ut mot blöta. Återigen dränks Paris i regntårar. Arbetar vidare med olika modeuppdrag, ett involverar ett par mycket roliga modeskapare inom haute couturen. Och så handlas och lagas det mat. Ikväll blir det vaktlar med en druv- och portvinssås. Lätt som en plätt att göra. Vaktlarna binds upp, saltas och peppras, bryns, och får sedan steka färdigt i gryta. Druvorna puttrar i portvin, vaktlarna läggs i druvsåsen och får simma där en liten stund tills de blir klara. Allt enligt ett Bocuse recept, som jag modifierar lite genom att stoppa lite druvor inuti druvorna för att behålla fukten, och lite stekt kycklinglever för smakens skull. Serveras med potatisklyftor som kryddats med timjan och stekts i ugnen. I glasen en god Tautavel.











Kommentera