Kim och krogen

tisdag, 1 december, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Idag är en väldigt intensiv dag. Jag hämtar andan och tänker tillbaks på gårdagskvällen som avnjöts i lugn och ro och med trevligt sällskap.



Kommentera

Med Kim på äventyr

måndag, 30 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Det blir inte roligare än vad man gör sig. Så: tar med Kim ut på en brakmiddag hos Il Tempo. Attans vad lättberusad han är.





Kommentera

Svullna ögon

måndag, 30 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Vaknade upp med extremt svullna ögon imorse. Kändes nästan som något allergiskt. I vanliga fall startar jag Stockholmsmornarna med ett ångigt bad som alltid dämpar, men just imorse fanns inget utrymme för någon vardagslyx. Men för att dämpa svullnaden plockade jag fram min nödpåse ur frysen och lade mig på soffan en stund. Det hjälpte. Nu väntar en dag full av möten.



Kommentera

Älggryta med sonen

söndag, 29 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Ikväll bjuder jag sonen på en älggryta som puttrade hela gårdagen. Att fånga in sonen för en gemensam måltid låter sig inte göras så lätt. Som politisk sekteterare för S jobbar han jämt. Men nu får vi till det! Dottern kunde dock inte komma då hon har en egen middagsbjudning hemma hos sig själv. Kim har förstått att det är besök på ingång….medan vi väntar skissar jag lite på en av sommarens modeutställningar.





Kommentera

Godaste Jansson

söndag, 29 november, 2015 av Karina Ericsson Wärn

Igår gjorde jag en Janssons Frestelse. För första gången i mitt liv. Och det blev faktiskt den godaste Jansson jag någonsin ätit. Så här gjorde jag:

  • Skivade en lök och smälte den mjuk i smör i teflonpanna
  • Skar tre stora skalade potatisar till fina stickor
  • Öppnade en burk ansjovis på 125 gram. 
  • Blandade 1.5 dl grädde med 0.5 dl grön mjölk + ansjovisspadet
  • Varvade lök, potatis och ansjovis i en smord form. Avslutade med ett potatislager.
  • Hällde över gräddblandningen.
  • Strödde över ett par msk ströbröd.
  • Klickade över lite smör.
  • Skjuts in i ugnen en timme. 220 grader. Hade folie på de sista 12 minuterna.

Tyvärr har jag råkat kasta bilden på min Jansson. Men jag kan garantera att den såg ut precis som en Jansson. Min kvällsvy från matbordet….



Kommentera