Inplastad Thulin

onsdag, 6 januari, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Nedtaget av granntantens utställning fortsätter, trots helgdag. På fredag kommer transportbolaget för att hämta upp allting, och då måste vi vara färdiga. Vi är en hel liten armé som arbetar med muskler och skarpa ögon. Till vitrinernas tunga glasskivor har särskild transportlåda byggts, och till själva vitrinerna har en plattform med hjul snickrats ihop. På Kulturhuset Stadsteatern finns en expertis att vara stolt över. 

Kostymerna hängs in i så kallade kyrkor. Varje kostym är försedd med ett inventarienummer och bockas av i en innehållsförteckning, signeringen och avbockningen görs av två personer som kontrollerar varandra, så att inga misstag skall uppstås. Varje kostym plastas in, och förses med en plastficka i vilken bild på kostymen finns, samt en textbeskrivning av kostymen ifråga. Vitrinernas innehåll, från örhängen till skisser och tidningsklipp packas också minutiöst, och prickas av och dubbelsigneras. Rekvisitan, från stolar till tavlor och kandelabrar har fått överdrag av plast och packats ihop på pallar, allt skall gå att rulla lätt – och när vi är färdiga kommer vi stå med en transport som är så stor att den lätt fyller en 2-rummare. Utöver alla bockar och signeringar så fotograferas också hela förloppet. 

Om några månader skall allt packas upp igen, hos Dunkers Kulturhus i Helsingborg, och då gäller samma rigorösa ordning. Pricka av, signera och så vidare.

Kommentera

Currykyckling

tisdag, 5 januari, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Grannfarbrorn Johan Rabaeus undrade hur maken gör sin currykyckling. Så här går det till:

  • En kyckling kokas ca 45-55 min i rikligt med vatten tillsammans med en morot, en bit purjo, någon stjälk selleri, ett lagerblad eller två, en gul lök, lite salt och några svartpepparkorn. 
  • Lyft upp kycklingen. Stycka den.
  • Fräs curry, förslagsvis currypasta, i lite olja eller smör i en kastrull. Häll över ca 8 dl av kycklingfonden. Tillsätt 2-3 del matlagningsgrädde. Låt puttra ihop. Smaka av. Mer salt? Lägg i kycklingbitarna. Servera med ris.
  • Sila av den återstående fonden och använd som bas till en minestronesoppa.



Kommentera

Nedtag Thulin

måndag, 4 januari, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Hela dagen har en sjumannastyrka varit sysselsatta med att packa ihop den andra granntantens utställning. Att säga adjö till en utställning känns alltid lite vemodigt, men i sommar ses vi igen, hos Dunkers i Helsingborg.





Kommentera

Grand final

måndag, 4 januari, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Igår var sista dagen på Thulinskans utställning, vilket vi firade med ett litet finissage hos Il Tempo. Idag skall hela härligheten packas ned, vilket beräknas ta fyra dagar. I juni kommer sedan allt att återuppstå, hos Dunkers i Helsingborg.





Kommentera

Lugna dagar

lördag, 2 januari, 2016 av Karina Ericsson Wärn

Jösses, dagarna är så befriade från händelser att jag nästan måste nypa mig i armen. Är detta tidsvacum på riktigt? Nåja, idag masade jag mig iallafall till Söderhallarna och den asiatiska matbutiken. Har beställt currykyckling av maken till ikväll, och till den behövs äkta currypasta. Shoppingen följdes sedan av en kort Kimpromenad, han avskyr kyla. Vi passerade Maria kyrkogård samt noterade att Holländska ambassadören verkar ha åkt på semester. Sedan återvände vi hem till soffa och brasa.





Kommentera