Dagens Dogg

måndag, 26 november, 2012 av Camilla Thulin

Lilla Ming är tillbaka. Hon har vuxit fint och är piggare än någonsin, en riktig liten juvel som piggar upp sin omgivning.

20121126-161730.jpg

20121126-161819.jpg

Kommentera

Weekend tips nr 2 – Gdansk

måndag, 26 november, 2012 av Camilla Thulin

Skippa all fördomar om Polen, åk dit istället. Maten är jätte god, hotellen superfina och de upprustade medeltidsstäderna slår det mesta. Under kriget raserades hela Gdansk, liksom många andra Centraleuropeiska städer. Istället för att bygga upp nya fula hus, valde man att återuppföra de gamla husen, något vi missat i Sverige, trots att vi ej haft krig. Varenda liten stad inklusive Stockholm ä jur våldtagna av 60 och 70-tals politik.   Alla husen är uppförda från grunden efter 2:a världskriget. En och annan byggnad har väl fått stått kvar, men inte många. Jag häpnas av hantverks skickligheten! Husen är rekonstruerade efter bilder, inga ritningar. Det finns människor som kan bygga och dessutom väldigt snyggt. Det finns många intressanta butiker, som säljer allt från glas till skor. Som svensk har man dessutom råd och känner sig ej lurad. Jag tycker att den bästa årstiden är sen höst eller vinter. Gatorna är tomma och man slipper turist köer och tjafs, Gdansk borna har tid att bry sig om dig. Återigen, åk dit och njut lite av historiens vingslag och den gamla Hansa staden. Följande bilder är en liten kavalkad av Gdansk by Night. De flesta vackra byggnader är smakfullt upplysta, så nattpromenader är extra fina.

Ingången till Gamla Sta

Hemma vid hotellet igen, efter en god middag på Pod Lososiem.

 

Kommentera

Pod Lososiem, Gdansk – insidan

måndag, 26 november, 2012 av Camilla Thulin

Denna fantastiskt snygga restaurang borde alla inom näringen besöka. Så härligt klassisk, oklanderlig service och utsökt polsk mat. Vi måste alltid återvända dit. Bordsbeställning krävs, gärna en månad innan, via nätet. Krogen har gamla anor, men ägs av en och samma familj sedan 1976. Just denna vecka firade man Sankt Martin och det innebär gåsmiddag. Jag åt därför gåsleverpastej till förrätt och gås med hemgjorda gnocchi och körsbärssås, till det drack vi ett utsökt Alscace vin från -09. Gå dit om du är i Gdansk, www.podlososiem.com. Här kommer en radda med bilder, bara för att jag tycker att det är så snyggt.

Ett ljuvligt skåp i hallen, fyllt med en massa silver och Goldwasser.

Den otäcka påven är en sedd gäst man gärna anstränger sig för.

Glasdörrarna in till köksregionen.

Anders myser bakom den gigantiska färska rosen.

En utsökt gåsleverpastej.

Keramik dekorationer utmed väggen, förställande fiskar, väldigt snygga.

 

Huvudrätten, anka med gnocchi.

 

 

 

 

Även Maggie var här och dinerade flott.

 

 

Kommentera

Pod Lososiem, Gdansk, utsidan

söndag, 25 november, 2012 av Camilla Thulin

Gdansks absolut coolaste restaurang är ett ett måste. Ett underbart ställe med högklass på alla sätt och vis.

20121125-233722.jpg

20121125-233759.jpg

20121125-233912.jpg

20121125-233934.jpg

Kommentera

Cityterminals kaos – inga taxi bilar

söndag, 25 november, 2012 av Camilla Thulin

Det känns som om vi lever i en diktatur typ gamla Sovjet  just nu. Taxi Kurir får köra upp till bussterminals platsen, ingen annan. Och här står inga bilar, tanter med rullator utan mobiltelefon står och väntar och ingen taxi kommer, vi har 6 väskor och vill inte ta fusk taxi ute på Klarabergsvägen, så Anders har sprungit ner till Centralen för att hämta en taxi. Vad är det för service – DDR stil.

20121125-145817.jpg

20121125-150107.jpg

Kommentera