En skön fisk, som antingen köps odlad eller vild. Odlad kostar den 120 kr/kg och vild 350 kr/kg. Fisk kostar minst lika mycket här som hemma. Vi köpte odlad levrek på stora Metro. Ikväll blev det friterad filé. Panerade filéerna enligt konstens regler i olivolja. Resultatet blev suveränt, en knisprig yta och ett fast kött. Tog vanligt vetemjöl, blandade i salt och peppar. Vispade upp 2 ägg och hade ett fat med ströbröd på lut. Panera i det vita mjölet, doppa i äggröran, vänd fiskbitarna i ströbrödet, lägg ner dem med skinnbiten neråt i en panna med het olivolja, sänk värmen och fritera långsamt.
Gjorde en remoulade sås med inspiration av Hiram. En massa grönt hack, kapris, inlagda gurkor och vattenkrasse, blandat med turkisk yoghurt och lätt majonnäs. Ju med hack dessto bättre. Enkelt, men det kan ta lite tid.
Bodrum Bay
Byråkrati dag
Vi har spenderat 7h för att få ihop våra papper till Residence Permit för Turkiet. Vilket innebär att man slipper visum och kan förevisa att man är husägare och har pengar på banken. För det får man åka in och ut ur landet hur mycket som helst. Just nu har vi ett års visum. Det är bara tillåtet att vara här i 90 dagar. Vi tycker inte om att räkna dagar. Därför har vi varit på banken, passpolisen, en fotohandlare som hjälpte oss med några nya papper via internet – svårt att klara själv när allt är på turkiska – hos notarien, fel, sedan till tapu kontoret, för att få husägandet vidimerat, tillbaka till polisen, visa papper igen – dossiern stämmer med alla kopior osv, nästa instans en speciell bank för att betala 1000 TL – 35 nummer före. En fransman hjälpe oss, tillbaka till polisen med kvitton – om 4 veckor får vi beviset. Förra året gjorde vi samma procedur, men vi kunde inte vänta i 6 veckor. Då forcerade jag turkiska ambassaden i Stockholm att ge oss ett års visum, krångligt, men funktionellt. Tyvärr kommer vår vän mr Yilmaz att sluta där och bli flyttad någon annanstans på jordklotet. Tur att vi är här länge, annars hade man blivit tokig!
Kommentera