Promenad ner på byn

tisdag, 2 juli, 2013 av Camilla Thulin

Idag stormar det här. Inga båtar på sjön, men härligt att promenera runt Yalikavak viken.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera

Utbjudna

måndag, 1 juli, 2013 av Camilla Thulin

Ikväll blev vi flott utbjudna av granntanten med man. Restaurang Cavusun Yeri utmed vattnet nära gamla Sait. På dagen kan man bada och sola där, efter kl 18 byter beachcluben skepnad och blir en mysig krog. Kanske inte bästa maten, men ok meze och väldigt trevligt och god service.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera

Bästa turkiska kokboken

måndag, 1 juli, 2013 av Camilla Thulin

Denna lilla tunna kokbok är förnämlig. De godaste traditionella turkiska rätterna finns med. Recepten är suveränt enkla och pedagogiska och måttenheter är fullt förståeliga. Jag gillar att det inte är några foton, för man får ingen spärr på hur rätterns ska se ut.
Har köpt den på amazon.uk.com, den kanske finns på någon av de stora svenska boksajterna också. Boken heter Secrets of the Turkish Kitchen av Angie Mitchell, förlag Çitlembik Publications, ISBN: 975-6663-63-4. Kan varmt rekommendera den.

image

image

image

image

image

Kommentera

Middagsgäster

måndag, 1 juli, 2013 av Camilla Thulin

Igår var Dominika och Hannah här på middag. Vi bjöd på kycklingklubbor med färsk rosmarin och babytomater. En supergod bjudrätt. Jag steker alltid kyckling på 175 grader i c:a 1, 5h, sedan får den stå en stund till i eftervärmen, tills den är dags att serveras. Gjorde riktig turkisk aubergineröra till damerna,  eftersom det är en favorit. Enkelt och gott. Lägg in några auberginer med gaffelstick på 250 gr mitt i ugnen. De ska torrstekas i c:a 45 minuter. Ta ut dem låt dem svalna. Gräv ur köttet, låt det rinna av i en sil, mosa lite så att det rinner ut. Blanda i en bytta med några pressade vitlöksklyftor, 2 matskedar turkisk yoghurt, en klyfta pressad citron och salt. Mixa ihop det till en slät puré. Smaka av, tillsätt det som fattas.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera

En tur på sjön

söndag, 30 juni, 2013 av Camilla Thulin

Idag har vi döpt klippön till Paddön, det finns nämligen en stenformation som ser ut som en stor sittande padda.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera