Bästa lunchen

fredag, 12 juli, 2013 av Camilla Thulin

Innan det stora vägskälet mot Bodrum och Ortakent ligger kebaberian Bedri Usta, helt ny för säsongen. En välkänd krögare och kock med restauranger i Istanbul, som slagit upp portarna i ett nybyggt komplex utmed stora vägen. Läget är inte det bästa, men maten. Ska jag vara krass äter jag hellre superb mat på en krog med halvtaskigt läge än tvärtom. Vi serverades en snabblunch med superb service och otroligt god och fräsch mat. De var noga med att poängtera att de enbart serverade lamm. Jag åt som vanligt turkish pizza/Lahmacun och Johan en filé kebab. Dit åker vi igen och lunchar, ett tips för dig med bil eller tvingar du Dolmuçen att stanna. Kolla in Bedri Bey på                       www.adanakebapcisibedriusta.com

image

.

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera

Bästa kycklingen

fredag, 12 juli, 2013 av Camilla Thulin

Att tillreda mat i ugnen är både enkelt och gott. En av mina favoriter är kyckling med potatis klyftor, plommon tomater och färsk basilika. Väldigt enkelt: sätt ugnen på 175 grader. Strila lite olivolja i en ugnsfast form, lägg i basilika blad, tomater och potatis klyftor på botten, dra några varv med saltkvarnen,  blanda väl. Lägg kycklingklubbor ovanpå, ringla olja över, salta, lägg en smörklick på (ej nödvändigt, men gott) och till sist lite basilika blad. Jag brukar ha denna typ av kyckling inne i ugnen c:a 2h, sänka värmen vid 1, 5h till 100 grader – äkta slowcooking. Mycket gott och praktiskt lata sommardagar.

image

image

image

Kommentera

Förgiftad gräsmatta

torsdag, 11 juli, 2013 av Camilla Thulin

Idag grävs hela den förgiftade gräsmattan bort. Trots idoga upplivningsförsök, som gödning, massor av vatten och mycket kärlek händer ingenting. Tråkigt med växter som dör, det känns så onödigt, isynnerhet då det inte var naturens gång.

image

image

image

image

image

Kommentera

Rosépeppar

torsdag, 11 juli, 2013 av Camilla Thulin

På den dagliga promenaden hittade jag ett pepparträd med fina rosa frukter. Vårt träd har inte kommit igång med pepparklasarna ännu, vi får nog vänta till jul. Smaken är topp och färgen så rasande vacker.

image

image

Kommentera

BBQ på Sandima37

torsdag, 11 juli, 2013 av Camilla Thulin

Igår kväll var vi inviterade till Dominikas hotell Sandima37 på bbq i parken. En riktigt lyxig afton i underbar miljö, trevligt sällskap och mycket god mat. Hotellet serverar bara middagar till sina gäster och vänner. Ett riktigt litet lyxigt hotell med den allra bästa personliga service man kan  tänka sig. Kenan Bey och Murat med assistenter är excellenta. Jag kan verkligen rekommendera detta ställe varmt. Ett litet lyxpang där den eleganta känslan infinner sig. Jag tror att vissa gäster aldrig lämnar boningen. Gå in och titta på   www.sandima37suites.com, värt varenda öre. Vill man boka, så är det bästa att ringa dit och deala lite.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera