Renovering

tisdag, 20 juni, 2017 av Camilla Thulin

Sommaren går ofta åt att renovera sin lilla lekamen, så att man kan fortsätta äta och dricka mycket och ej sporta, något jag hatar. Förvisso promenerar jag typ 2 – 4h om dagen med Musse, men det är inte samma ska, som att springa. Vi ska inte glömma Cancerfonden budskap en snabb promenad på 30 minuter varje dag minskar cancerrisk med 30%. Själv måste jag ta i hardcore, eftersom mina kläder stramar och det funkar inte. Ju äldre man blir ju svårare är det att bli av med alla godsaker man stoppar i sig. Så nu styr vi kosan till gymmet varje dag och springer på band bland extrema bodybuilders. Målet är att springa en mil på en timme. Det ska jag klara redan nästa vecka och sedan får det rulla på med på med La Traviata i lurarna, roligare än så blir det inte. Tyvärr är vårt gamla kommunalgym med Ibrahim Bey skrotat, synd, för han var en stjärna, helt underbar person. Kanske de bygger ett Ikea Design hotell där, vad vet man……


Kommentera

Vad vore livet utan chili?

tisdag, 20 juni, 2017 av Camilla Thulin

Här i Turkiet går det att köpa väldigt fräscha chiliflakes, åtgången är ju maximal i varenda turkiskt kök, så även i vårt kök. Tycker att chilin passar till allt, dessutom är det en liten fin färgklick. Vill samtidigt tipsa om det utomordentliga turkiska skala tomat knepet. Istället för att förvälla tomaten en microsekund, riv den på rivjärnet, klyv den, som jag har gjort och du har världens godaste tomat grund till typ bolognaise eller annan tomatbaserad rätt. Lite sunkiga övermogna tomater passar utmärkt. Gårdagens fruktsallad med  skalad persika och apelsin fick sig oxå en ordentlig omgång med chili = delikat.


Kommentera

En rundtur på byn

måndag, 19 juni, 2017 av Camilla Thulin

Det blåser 6 – 7 Beaufort idag, typ 14, 15 m/s, ganska mycket, inget båt väder direkt. Endast för tidningar, som vill skota för hårt och eventuellt bryta masten. För oss blev det en långpromenad på byn efter diverse kontorsarbeten.


Kommentera

Sommarsallad

måndag, 19 juni, 2017 av Camilla Thulin

Här kommer receptet på min nya efterrätt, sallad på jordgubbar och persikor. Det är inga märkvärdigheter, förmodligen därför så gott. Här har jag nog en liter skölja och kluvna jordgubbar av det söta slaget, 3 skalade persikor, en handfull finhackade myntablad, blanda, ringla över lite flytande honung och sedan kommer kronan på verket, vilket gör att fruktsalladen blir lite annorlunda. När honungen är blandats med frukten, krydda med färska chiliflakes, efter smak. Det piggar upp hela rätten och ger en ny dimension av fruktsallad. Bon Appétit, som den andra Granntanten Karina hade sagt!

Kommentera

Samma rutiner

söndag, 18 juni, 2017 av Camilla Thulin

Hemma i Yali har jag samma rutiner, som i Stockholm. Det är söndag och lite tvätt ska hängas efter nattens maskin, samtidigt, som katternas handdukar ska väskas upp. Alla mat förråd är tomma och bör fyllas på, så att vi slipper hänga på krogen i tid och otid. Bästa bunkringen sker hos mega grossisten Metro. Där inhandlas kartonger med vin, öl, lever till katterna, potatis, kaffe, grönsaker, frukter och diverse hushållsartiklar. Sedan fylls det på med hemvärpta ägg och diverse ekologiska produkter från marknaden på tisdag. Vi hann även att besöka en liten båtmässa nere på marinan, skumt, eftersom det är Ramadan, eller Ramazan, som det heter. Det innebär att det är extremt lugnt på byn, folk fastar dagtid och väntar på aftonens skott, typ vid 20.30. Då ställer man till med matorgier i hemmen, inte på krogen. Kvällen avslutades med ett litet regn, inte så konstigt eftersom himlen varit grå och luftfuktigheten maximal.

Kalkan, turkisk Hälleflundra.

Hos vattentanten

Vinförrådet är tillbaka.

Middag på gång.

Godaste fruktsalladen, recept kommer imorgon.

Kommentera