Vår fina praktikant Shatila krysterar fast spetsar på en stor brudklänning vi gör till en underbar brud. Ett tidskrävande arbete, som kräver noggrannhet, en stadig hand och bra syn. Shatila har det som krävs och har dessutom gått en fin textil utbildning i Buenos Aires, där broderi var ett av ämnena.
onsdag, 14 maj, 2014 av Camilla Thulin
Lika barn leka bäst
onsdag, 14 maj, 2014 av Camilla Thulin
Vit sparris till Middag
tisdag, 13 maj, 2014 av Camilla Thulin
Har kokt två stora knippen vit spädsparris. Struntade i att skala dem. Köpte dem igår, skar av 5 cm på stammen, satte dem i vatten på balkongen. Kokte dem med lite salt, socker ogh smör. Smaken är jätte god, men nederdelen är dessvärre träig, så jag är tvungen att skära av ytterliager 6 cm, tur att jag köpte ett kg. Till sparrisen äter jag hemgjord majonäs, 2 uppvispade äggulor tillsammans med en skvätt rödvinsvinäger, vispa, så att det blir fluffigt. Strila sedan ner rapsolja till önskad tjocklek, smaksätt med rivet limeskal, salt och Mei Yen salt från Spice Island.
Kommentera