Är ju på resande fot som ni vet, det innebär dock inte att jobbet vilar. Här i Yalikavak är vårt nätverk verk förnämliga, helt annorlunda än hemmets dåliga Comhem nätverk. Jag är dessutom en timme före här, så klockan 08.00 är kl 07.00 i Svedala. Hinner då att jobba c:a 5h på förmiddagen och under dagen och kvällen 3h. Kan koppla upp mig ute på havet via vår turkomobil, vilket är makalöst bra. Då gör jag iallafall 8h på en vanlig ”semesterdag. Väldigt praktiskt, för jag känner inte att jag jobbar utan bara flyter på, får extremt mycket gjort, det är tyst och jag kan tänka fritt, bara havet susar och några katter jamar.
Tisdagsmarknad
En sväng ner till matmarknaden på tisdagar här i byn piggar alltid upp. Idag var det fullrulle och knappast några sommargäster alls. Färgerna var magnifika i dagens makalösa höstsol. Eftermiddagend inköp var den undrbara potatisen, vitlökskvistar och hemgjord olivtvål att ta hem. Kanske knäppt att ta hem två kilo potatis, men den är så makalöst god, slår alla potatisar jag ätit. Här samlad Bodrums bönder och odlare, det mesta, som säljs är totalt giftfritt. De äldre bondmororna man ser har odlat i hela sitt liv och levererar de mest makalösa varor, allt från kryddväxter, ägg, olivoljor, gryn, tvålar och intressanta inläggningar. Egentligen skulle jag vilja spendera en hel dag på marknaden och prata med alla odlare, det går även fast jag inte talar turkiska. Det finns alltid någon trevlig kamrat, som bistår med lite tolkeri.
Denna snygga dam sålde fina olivtvålar.
Middag hos Murat
Efter en ljuvlig dag på havet, sol, ljus och härligt bad i det ljumma Egesika havet blev det middag hos vår vän Murat och hans restaurant Iskele Balikçisi, brevid vår båtbrygga. Ett av de finaste ställena här i byn, tyst, vid vattnet, enkelt, god mat och mycket trevligt. Mezerätterna är makalösa, vilka görs av den unga frun i huset, kan aldrig få nog av dem, smakerna är perfekta!
Mr Murat med ny grekisklook
Ayhan, köksmästaren, handskalar nykokt räkor.
Damen, som gör den godaste ned en i byn!
Kommentera