Värmerekord?

fredag, 27 juni, 2014 av Camilla Thulin

Idag är himlen grå och termometern visar 37 grader varmt. Det är extremt tryckande och hett. Undra om det ska bli åska och regn, ett ganska ovanligt fenomen här, om sommaren, men nu skulle det verkligen behövas.

image

Kommentera

BH Rea

torsdag, 26 juni, 2014 av Camilla Thulin

Ett litet BH-tips i dessa reatider. Passa på att fynda några roliga, annorlunda BH på kedjornas reor. Kanske någon med glitter, en kul färg eller ett mönster. Kanske du inte hittar din rätta storlek, men det är inga problem. Gör som jag sy in bh:n under armarna, precis som på bilderna.
Detta gäller dock endast om du hittar en större rygg. Du måste omvandla storlekarna. Om det kan du läsa mer om i Stil med Thulin, eller Gör om Mig. Ett väldigt enkelt ingrepp, du behöver bara nål, tråd – gärna knapphålstråd, annars dubbel tråd – sax och knappnålar och givetvis ett tålamod om du ej är van. Själv förvandlar jag alltid 80C till 70E, samma kupstorlek, men 80 ryggen är för stor, så jag mi skar den c:a 6 cm i omkrets och det brukar funka utmärkt. Ett pyssel under lata sommardagar.

image

image

image

Kommentera

Nattuggla

torsdag, 26 juni, 2014 av Camilla Thulin

Sten väljer att vara ute på nätterna ibland. De andra två, Mini och Stina går mycket ogärna ut. Så idag kommer Sten att ligga under matbordet hela dagen i sitt alldeles egna blommiga tält.

image

Kommentera

Turk Sashimi

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin

Hittade en fantastisk bit norsk lax på Migros idag. Köpte lite ottomanskt ris, bra soya och mangold för att laga en turkisk sashimi middag. Laxen var en av de bästa bitar jag någonsin någonsin köpt. Rensade den, skar den i långa filé bitar, för att sedan kunna skära dem fint bitar, lindar in dem i plast och fryser dem i två timmar. Till detta serverar jag som förrätt brässerad mangold med olivolja och citron. Till den skivade laxen blir det två olika majonäs varianter, grunden är Hellmans low fat variant. Blanda lite majo med wasabi och i nästa lilla skål med soya. Smaka av och fyll på efter smak. Det ottomanska riset ska sköljas under kallt  vatten i en sil en stund. Till 2 dl ris, koka upp i 4 dl vatten på låg värme, späd med vatten tills riset är ihopkokt och klibbigt. Låt stå och vila i en kvart. Har äcen skalat några gurkor och skurit i längder. Gott, nyttigt och enkelt.

image

image

image

image

Kommentera

Jungfrufärd

onsdag, 25 juni, 2014 av Camilla Thulin

Årets första båttur. En liten sväng ut på det Egeiskahavet är alltid lika fint. Gamla dyningar från för skumpade runt därute. Temeraturen är hög,  c:a 33 grader.

image

image

image

image

Kommentera