Coockingclass

fredag, 15 maj, 2015 av Camilla Thulin

image
Har extrema problem med min WordPress, kommer med mer när den är lagad. Nu funkar den inte alls!

Kommentera

Middag på Çardakli

fredag, 15 maj, 2015 av Camilla Thulin

Kvällens måltid intogs på vårt stamhak,
Çardakli nere i Yalikavak, bland fiskebåtar och små guleter. Alltid lika trevligt och gott.

image
image
image

Kommentera

Turkiskt Vin

fredag, 15 maj, 2015 av Camilla Thulin

Igår eftermiddag bar det av till en mycket speciell vingård på västra Bodrum, Selia Artisanal Farming. Den ägs och drivs av en kvinna, som odlar Zinfandel och gör två röda tunga helt naturliga viner och provar sig fram med en kraftig rosé. De röda vinerna är otrologt goda och torra, påminner lite om Amarone. Ett vackert ställe på en slänt. Hon gör även marmelader, olivolja för sallad, getost och odlar små fina jordgubbar. Hon bor ovanför sin vackra vinkällare, vilken hon byggt själv, som f.d. byggnadsingenjör. Här i Turkiet finns det många driftiga damer, men hon är den enda kvinnan, som både odlar vinstockar och gör sitt vin själv. Medan vinet tillverkas och lagras på fat, lyssnar den ädla drycken på klassisk musik, vars ljudvågor, sägs stimulera  processen. Vi granntanter hade en otroligt trevlig eftermiddag middag tillsammans med min väninna Asli, som är vår matmamma här i Bodrum. Tänk att Karina och jag får träffa så många nya, spännande intressant andra granntanter, som väljer att resa med oss. På denna tur reste alla var för sig, vilket är häftigt, för plötsligt uppstår nya samtal, om gemensamma intressen. Följ med oss nästa gång vi drar någonstans, vart vet vi inte riktigt ännu.
image

Vår Vinmakerska och väninnan kocken Asli.
image
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera

Lunch Lamahun

torsdag, 14 maj, 2015 av Camilla Thulin

En av mina turkiska favoriträtter är den enkla Lamahunen, Turkish pizza, även kallad. En otroligt enkel och ren rätt. Har du möjlighet, prova den. Det är enkel frasig pizzadeg på turkiskt vis, med lammfärs, chili, tomat och salt.
Periodvis har jag varit besatt av Lamahunen. Helst ska den serveras med färska, vilda rocca blad, citron, ett tomat/gurkhack. Idag valde vi Nihal, som lunchställe, klassisk turkisk lunch/middagskantin – lokanta i folkmun.
image
image
image
image
image

Kommentera

Torsdagsmarknad

torsdag, 14 maj, 2015 av Camilla Thulin

Tidig, trevlig samling på fina Kivanç Suites, next to the sea, för att promenera ner på byns marknad. Den är som vanligt proppad av underbara grönsaker, frukter, fiskar, ostar, kryddor, nötter, bär, kläder, smycken, verktyg, hemtextilier, ja allt man kan önska till sitt hem. Själv fyndade jag två fantastiska antika halsband,  torkade blåbär, underbar vitlök och hemgjorda olivtvålar. Vår lunch bestod av den godaste pizzan, lamahun, supertunn frasig deg med lammfärs, chili, tomat och salt. Serveras med enkel bondsallad.
image
image
image
image
image
image
image
image

Kommentera