Så var det dags igen med en av veckans höjdpunkter, den ambulerande torsdagsmarknaden. Det är alltid lika härligt att titta rund, se om det kommit något nytt. Mitt måste köp är de stora organiska citronerna, som nästan smakar sött. Fyndade även lite härlig potatis och några fina handgjorda träslevar, har man väl börjat med den turkiska varianten kan man inte leva utan dem.
Ny Restaurang
Det öppnas ständigt nya mer eller mindre bra krogar här i byn. Hoppet att tjäna pengar på korkade turister tar aldrig slut. Man försöker modernisera sig på ett slags västerländskt sätt, som inte är kul, ser mest billigt ut. Köksambitionen är lika med noll, turister har ju ändå ingen koll. Därför är vi ofta tråkiga i vårt resturangval här i Yali, stammlokusen är de få ställen, som är öppna året runt och befolkas av turkar. Är du turistig och har taskig mat måste du stänga under lågsäsong. På rekommendation från vår nya kulinariska väninna Oya besökte vi därför det nya etablissemanget Restaurant Ege, den absolut bästa enligt henne. En tvåvånings krog utmed kommunalkajen med fiskebåtar, vi har noterat att något varit pågång där under våren. Stilen är grekisk, från inredning till musik, lite vågat. Maten var superb, nya smaker, snyggt upplagt, gott vin från Trakien, väldigt vänligt, trevligt och prisbilden är högst relevant. Ett ställe med en något annorlunda och genomtänkt vision, som vi verkligen kan rekommendera till er som tar er en sväng till vår by under Bodrum besöket.
Bläckfisk Carpaccio
Kockens köfte, inlindad I yufka/filodeg och sedan grillad
Köksingången
Kommentera