Varsågoda kära läsare! Ytterligare ett recept ur min och ”Bullens” bok ”Meze maritime”. Boken är tyvärr slutsåld, men du kan ju alltid låna den på biblioteket!
Filodegslasagne med lamm och feta
Peynirli kıymalı börek
Ingredienser
500 g lammfärs
5 msk olivolja
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
1 pkt filodeg
1 knippe hackad persilja
300 g smulad fetaost
4 dl turkisk yoghurt
salt
nymald svartpeppar
Gör så här
1. Hetta upp olivoljan, tillsätt lök, vitlök och chili, bryn tills löken är genomskinlig.
2. Lägg i lammfärsen och stek tills den fått färg. Salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Smörj en ugnsfast form. Lägg ut tre filodegsark i formen, låt filodegen som inte får plats hänga över kanterna.
4. Lägg på hälften av lammfärsen, strö på lite persilja och hälften av fetaosten. Skeda på hälften av yoghurten.
5. Lägg på två vikta filodegsark och upprepa proceduren. Vik till sist över degen som hänger utanför och lägg på två vikta ark till.
6. Pensla med lite olivolja. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Kommentera