Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Kostymskolan, del två.

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

Läsarfråga om strumpor

av Camilla Thulin söndag, 20 augusti, 2017

Charlotte Birnbaum

av Camilla Thulin söndag, 16 juni, 2013

Vi ger bort strumpbyxor och behöver veta…

av Camilla Thulin onsdag, 7 augusti, 2013

Om att flyga med stil

av Camilla Thulin söndag, 18 november, 2012

Möte med Christian Louboutin

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Skjortor

av Camilla Thulin måndag, 20 augusti, 2012

Läsartävling: gissa modehus.

av Camilla Thulin torsdag, 27 juni, 2013

Mamma Punk

av Camilla Thulin tisdag, 27 oktober, 2015

När bistron kom till Paris

av Camilla Thulin söndag, 13 oktober, 2013
Bläddra i arkivet