Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.

bowl-of-zucchini

Antal portioner: 6

Ingredienser

1 zucchini

4 potatisar

1 aubergine

solrosolja till stekning

3 dl turkisk yoghurt

100 g smulad fetaost

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

dillvippa till garnering

Gör så här

1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.

2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.

3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.

4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

Charvet

av Camilla Thulin onsdag, 17 april, 2013

Kom och träffas!

av Camilla Thulin lördag, 1 februari, 2014

Sallad med marinerad rödkål

av Camilla Thulin söndag, 9 juni, 2013

En minihistoria

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Vaginal massage

av Camilla Thulin söndag, 23 februari, 2014

Dold pärla i Stockholm

av Camilla Thulin lördag, 13 juni, 2015

Enkla nöjen

av Camilla Thulin torsdag, 29 augusti, 2013

Nu blir det reklam!

av Camilla Thulin måndag, 17 december, 2012

Kvinnor, lär er nätverka bättre!

av Camilla Thulin tisdag, 1 januari, 2013

Modets Musor

av Camilla Thulin söndag, 10 september, 2017
Bläddra i arkivet