Stekta grönsaker med fetadipp

onsdag, 12 mars, 2014 av Camilla Thulin
Stekta grönsaker med fetadipp. Patlıcan, kabak ve patates karışık kızartma. Varsågoda, ett recept hämtat ur min och Ulec Telmens bok Meze Maritime. Boken finns numera bara på antikvariat och bibblan.

bowl-of-zucchini

Antal portioner: 6

Ingredienser

1 zucchini

4 potatisar

1 aubergine

solrosolja till stekning

3 dl turkisk yoghurt

100 g smulad fetaost

1 pressad vitlöksklyfta

salt

nymald svartpeppar

dillvippa till garnering

Gör så här

1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.

2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.

3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.

4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.

Kommentera

Lästips

Rätt svar!

av Camilla Thulin söndag, 15 september, 2013

Thomas & Abba

av Camilla Thulin torsdag, 25 juli, 2013

Hermès flotta pool

av Camilla Thulin söndag, 3 november, 2013

Lite om hår.

av Camilla Thulin söndag, 12 maj, 2013

Korven vs pastejen!

av Camilla Thulin onsdag, 2 juli, 2014

Om det här med ålder

av Camilla Thulin söndag, 14 oktober, 2012

Hélène Absi om kashmirsjalen

av Camilla Thulin onsdag, 29 oktober, 2014

Kläder på jobbet

av Camilla Thulin torsdag, 15 juni, 2017

Goda Bistroadresser i Paris

av Camilla Thulin söndag, 27 oktober, 2013

Marinerad sill

av Camilla Thulin lördag, 16 december, 2017
Bläddra i arkivet